Древният свят е обгърнат от мистерии, а откритите артефакти от

...
Древният свят е обгърнат от мистерии, а откритите артефакти от
Коментари Харесай

Неразгадани древни артефакти, срещани в много култури

Древният свят е обхванат от мистерии, а откритите артефакти от тези времена хвърлят единствено малко светлина върху това по какъв начин са живели нашите предшественици.И макар, че по това време на Земята е имало малко хора, а културните общества от време на време били доста надалеч едно от друго, учените постоянно се натъкват на толкоз сходни артефакти, че човек стартира да се чуди … (HiddenTruth.site)Повелителят на животнитеФигурите на Повелителят на животните нормално изобразяват мъж или жена, придружавани от две животни, които Повелителят държи за нашийници, въже или е с ръце към вратовете им.

 1111 2 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Животните са изцяло разнообразни. От змии до бикове и лъвове. Едно от най-древните изображения от този тип е върху щемпел от град Урук. На него, Повелителят е изобразен с две кози.В продължение на 3 хиляди години, този неясен знак е откриван на всички места: от монголските петроглифи от бронзовата ера, бронзовите съдове на Римската империя до фигурки от афганистански гробове.Тайнствената непозната просвета Инд има сходни статуетки с два тюлена, а скитите толкоз обичали този жанр, че украсявали съвсем всички предмети от бита с фигури на животни и хора, или единствено животни. Поради това, в археологията е получил името „ скитски скотски жанр “.
Подобни изображения са открити в Дания от 100 година сл. н. е. и върху дръжката на египетски нож от Гебел ел-Арак, датиран 3400 година прочие н. е.

 2222 2 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Археолозите считат, че този претекст за първи път се появява в Месопотамия и се свързва на първо място с героя на локалния епос – Гилгамеш. Но по какъв начин този претекст закупи толкоз необятна известност в международен мащаб, не се знае …Трите заекаСимволът под формата на три заека в кръг, които с ушите си основават триъгълник в центъра на кръг, е доста банален и може да бъде изработен даже с най-примитивните принадлежности. Всеки заек в този знак, в действителност има едно ухо, а второто е по едно и също време ухото на прилежащото животно. Така, на фигурата с трите заека в кръга, с има единствено три уши.

 3333 1 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Най-старото сходно изображение е открито на стената на будистки пещерен храм и е датирано 7-8 в. сл. Хр. По-късно, той е открит по стените на средновековните британски църкви и даже върху монголски монети от ерата на Чингис хан. Открит е също в остаряла синагога в Украйна и християнски църкви във Франция и Германия.

 3333 2 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Без подозрение, този знак се е популяризирал доста далеко, само че историците и археолозите не схващат какво би трябвало да значи. В християнството има претекст с Троицата, един Бог в три форми, само че по какъв начин е обвързван този претекст с Чингис хан и будистите? Тук без подозрение има нещо друго …Четете още: Загадката на така наречен Совалка от Топраккале в Турция Бог с пръчкиОбразът на господ, който държи украсени пръчки в разперените си ръце, е бил необятно публикуван в доста антични култури, в предколумбовата Америка. Преди се смяташе, че това е обликът на несъмнено провидение, само че в този момент се смята, че в такава алегорична поза са изобразени разнообразни богове.

 4444 1 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Най-старото изображение от този тип е открито на съд, с евентуална датировка 4 хиляди години. Но, заради сухотата на този район, към момента има прочут спор измежду археолозите за това датиране.

 4444 2 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Несъмнено, най-старият артефакт на Бог с пръчки е датиран 500 година прочие н. е. Но, това е бил доста известен претекст на обширна територия и се е запазил съвсем 2 хиляди години. Ние обаче не знаем. какво тъкмо значи тази странна поза на Боговете и какво символизират пръчките в ръцете им.Релефни топкиАко желаете да вбесите английски археолог, го попитайте какви са тези артефакти – резбовани каменни топки, които са направени в антична Шотландия, Ирландия и Англия. Досега никой не е схванал защо са тези артефакти.

 5555 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Повечето от тези топки са открити в Шотландия и принадлежат към късния неолит, към 3-2,5 хиляди години преди Христа. Те са съвсем идентични, с идентичен размер, разграничават се единствено по формата на издълбаване. Също по този начин, тяхното качество може да е друго и не на всички места, тези топките са симетрични и равномерни.Необичайно е, че са открити общо повече от 400 от тези топки, само че доста рядко са откривани повече от една на едно и също място. Изключение прави единствено, не по-малко мистериозното място Скара Брей (Skara Brae) в Шотландия, където са открити три такива топки едновременно.Има разнообразни теории за това, какви са тези топки, само че нито една не е потвърдена. Топките нямат признаци на честа приложимост, не са покрити с драскотини и ожулвания. Очевидно, през множеството време просто са били на едно място.Статуетки на ВенераАртефакти, представляващи Статуетки на Венера – дами с доста характерни форми на фигурата. Те били откривани в цяла Евразия, от Германия до Сибир.

 6666 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Официално се счита, че те символизират плодородието или избрана богиня. Но, не всички поддържат тази версия и допускат, че тя може да е била нещо като първите еротични и вълнуващи облици за самозадоволяване на мъжете.

 7777 - Неразгадани антични артефакти, срещани в доста култури (част 1)
Най-старата Венера е датирана – 35 хиляди години. Тя е по този начин наречената Венера от Холе Фелс и е най-сюрреалистичната. Тази фигура съвсем няма глава, а гениталиите и гърдите са изобразени с доста огромни размери.Други фигури са датирани няколко хиляди години по-късно. Тоест, тази традиция била доста “дълга и упорита ”.Към Част 2 – ТУК
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР