Древният град Вавилон е едно от най-значимите и загадъчни места

...
Древният град Вавилон е едно от най-значимите и загадъчни места
Коментари Харесай

Къде е точното местоположение на древния град Вавилон?

Древният град Вавилон е едно от най-значимите и загадъчни места в историята на човечеството. Разположен в Междуречието, този античен град бил епицентър на благосъстояние, просвета и софтуерен прогрес.

Въпреки че времето е замъглило точното му местонахождение, археолозите и историците се пробват да реконструират този изгубен свят. Търсенето на мястото, където се е намирал Вавилон, съставлява предизвикателство, което би разкрило голям брой секрети на древността.

Историята на Вавилон

Вавилон е учреден към 2300 година пр.н.е. от цар Хамурапи и става столица на Вавилонската империя. Градът се трансформира в културен и стопански център, прочут със своите високи стени, високоразвита земеделска система и изключителна архитектура. Славата на Вавилон доближава връха си през интервала на Хамурапи, който издава популярния „ Кодекс на Хамурапи “ – един от първите писани закони в историята.

Местоположение

Въпреки че географията се е трансформирала през хилядолетията, мнозина имат вяра, че античният град Вавилон е бил ситуиран край река Ефрат в актуалния Ирак. Някои откриватели и археолози са предположили, че градът може да е бил по-късно заселен в разнообразни места, само че доказателствата са лимитирани. Археологическите разкопки, извършени в района, към момента не дават съответни доказателства за точното местонахождение на Вавилон.

Множество археолози и историци не престават своите старания за разкриване на същинското място на античния град. С софтуерния прогрес в областта на картография и проучванията в региона на археологията, се надяваме, че в близко бъдеще ще бъде направено изобретение, което ще разкрие тайните на Вавилон.

Докато точното местонахождение на античния град Вавилон остава мистерия, неговата история и въздействие върху човечеството остават любопитни. Търсенето на това изгубено място продължава, предоставяйки ни опция да разтеглим познанията си за антични цивилизации и техните благоприятни условия, написа Actualno.com.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР