Древен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО ще бъде

...
Древен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО ще бъде
Коментари Харесай

Британците имат малък прозорец, за да видят древния град на Обединеното кралство това лято, преди да бъде погребан

Древен обект от международното културно завещание на ЮНЕСКО ще бъде покрит малко след привършване на работата по разкриването му.

Тези, които обичат историята и са очаровани от ранната история на Англия, ще имат къс прозорец, с цел да видят археологическия обект Нес от Бродгар на Оркнейските острови в целия му искра.

След 20 години усърдни разкопки, същите хора, които откриха и почистиха неолитното знамение през последните две десетилетия, ще стартират да надигат пръст от горната страна му, до момента в който всичко, което остане, както се вижда от горната страна, е зелено поле. Това дава на тези, които желаят да видят античното населено място, единствено няколко къси месеца, с цел да го създадат.

„ В края на сезона на разкопките през 2024 година окопите ще бъдат запълнени и мястото ще бъде върнато в зелено поле.Това подсигурява, че структурите са предпазени за бъдещите генерации археолози, с цел да продължат работата, която започнахме – безспорно употребявайки даже по-добри научни техники от наличните в този момент “, обясниха с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР