Древeн Египет продължава да омагьосва въображението, откакто за първи път

...
Древeн Египет продължава да омагьосва въображението, откакто за първи път
Коментари Харесай

Десет неразкрити мистерии от Древен Египет

Древeн Египет продължава да омагьосва въображението, откогато за първи път бяха почистени пясъците от Великия Сфинкс. През последните два века Египет си остава фикс идея за археолози и историци.

Въпреки това, макар многочислените археологически разкопки и проучвания, към момента има доста неща, които не разбираме и не знаем за античната страна. Някои от най-големите открития на античния свят към момента лежат покрити под пясъците на Египет, чакащи да бъдат разкрити.

Ето десетте към момента нерешени най-известни мистерии на античен Египет:

Отдолу е имало подземно равнище, което е служило като гробница за царете, а постройката е завършвала с солиден покрив, направен от един единствен великански камък.

Много антични писатели са описали от първа ръка лабиринта, потвърждавайки че са го виждали, само че 2500 години към този момент никой не знае къде е. Това, което е намерено е евентуално част от лабиринта, единствено неговата основа. Огромно 300-метрово каменно плато, което някои считат, че в миналото е било основата на лабиринта.

През 2008 година екип от експерти сканира платото и открива, че изпод се вижда под земята лабиринт, тъкмо като описания от античните създатели. Досега обаче, към момента никой не го е изкопал и не е стъпил във вътрешността. Докато някой не влезе в лабиринта, няма да знаем сигурно дали в действителност е открито най-голямото археологическо знамение на Египет.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР