Древен Египет е едно от най-завладяващите места в историческите записи.

...
Древен Египет е едно от най-завладяващите места в историческите записи.
Коментари Харесай

Зловещи факти за Древен Египет, които може би не знаете

Древен Египет е едно от най-завладяващите места в историческите записи. Тяхната фикс идея за живота след гибелта, техните велики пирамиди, златни съкровища и множеството доказателства, които са оставили след своите велики творби, са завладявали въображението на хората в продължение на хиляди години.Въпреки това, под облицовката на мистицизма и историческото великолепие, Древен Египет не постоянно е бил най-забавното място за живеене … Тяхната правосъдна система постоянно е несправедлива и жестока, медицинските им практики са ужасяващи, а предаността им към Боговете постоянно стига до полуда.По-долу Ви представяме някои злокобни обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете.Избухването на холера е обвързвано с опаковъчна хартия за храна, направена от бинтове на мумияБило е време, когато всичко обвързвано с Древен Египет се считало за „ мода “. Мумиите били внасяни в Европа, с цел да бъдат „ разопаковани “ на празненства. По това време доста мумии са изнесени нелегално от Древен Египет.


 r1 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Истината е, че имало ужасно доста мумии и никой не изпитвал огромно почитание към тях. Дори им се приписвало доста малко същинско историческо значение.Поради тази причина приемането на бинтове от мумия е освен на ниска цена, само че в някои случаи и по-евтино от хартията. В началото на 1900 година в Съединените щати, „ деятелен “ предприемач взема решение, че може да спести малко пари, като прави от тях опаковъчна хартия за храна.За негово злощастие проектът му се проваля, когато хората стартират да боледуват от холера. По този метод потреблението на бинтове от мумии за пакетиране на храната е прекъснато.Често прислужниците са умъртвявани, с цел да бъдат заровени дружно с господарите сиНякои от Вас и преди са чували за легендата, че прислужниците на фараоните и други значими фигури в древноегипетската история постоянно са били ритуално убивани и погребвани дружно с умрелите, с цел да им служат в отвъдния живот. Мнозина през днешния ден ще кажат, че „ това е митология “.

 r2 450x600 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Но истината в действителност е доста по-ужасна. Жертвоприношенията на прислужници е постоянна част от античното египетско общество.Тези, които били пожертвани по този метод, не са приемали, че ще бъдат убити. Древните египтяни са имали комплицирани разбирания за гибелта и са били захласнати от живота след гибелта. В прочут смисъл те били доста по-обсебени от живота след гибелта в сравнение с от самия живот.Онези прислужници, които се изпращали да умрат и да бъдат заровени с господарите си, се смятали за „ привилегировани за това, че ще им бъде разрешено да следват могъща фигура в отвъдния живот, на която да служат “.В Европа мумиите се консумирали като лекарствоЗа множеството хора канибализмът и концепцията да се яде човешка плът е ужасяващ акт.

 r3 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Но през 1600-те и 1700-те години в Европа канибализмът не е тематика табу. Хората ядели човешка плът в опит да се излекуват от разнообразни болести. Някои отчупвали елементи от мумия и ги поставяли в смес потвърждавайки, че може да излекува всевъзможни заболявания. Други пиели кръв, с цел да лекуват болести свързани с кръвта или консумирали части сплескан череп за справяне с проблемите на мозъка.В Европа по това време консумирането на останките на други хора се считало за изцяло обикновено и потребно за здравето …Ако не уважаваш Бога на Слънцето ще бъдеш пожертванВ Древен Египет насилствените закононарушения са относително редки. Но едно от най-ужасните закононарушения, които може да се извърши е засегнатост или пренебрежение към Бога на Слънцето – да се ограби храм, осквернение или т. н. Наказанието е изгаряне. Обикновено то е съпроводено с обред, в който индивидът е принасян в жертва на Боговете.

 r4 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Древните египтяни имат вяра в запазването на физическото тяло за живота след гибелта, а цялостното заличаване на тялото на индивида посредством изгаряне ще го остави без съд в отвъдния живот.Четете още: Мистерията на папируса Тули: НЛО в Древен Египет?Обичайно било древноегипетската „ полиция “ да изтръгва признания от хоратаВ Древен Египет има система от закони и група, която всъщност работил като полиция. Но, това не значи, че нещата в действителност са били толкоз обективни. Точно както в по-старите европейски общества, изтръгването на самопризнания от хората било постоянно срещано събитие. Всъщност това било общоприета процедура.

 r5 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Обикновено, с цел да получат самопризнания, хората били бити с пръчки, постоянно по долната част на краката – изтезание, известно като „ бастинадо “.Който наруши закона е считани за отговорни до доказване на противнотоЕдин от крайъгълните камъни на актуалната правна система е презумпцията за непорочност – почтен до доказване на противното. Това е една от аргументите, заради които доста хора от дълго време популяризират западните правни системи. Но в Древен Египет е тъкмо противоположното …

 r6 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
В тяхната правна система виновността на обвинените се приема през цялото време. Задачата на обвинените е да потвърдят своята непорочност. Побоите са постоянно срещани за доказване на виновност, както на обвинените, по този начин и на очевидци, в случай че съдиите считат, че е належащо да получат повече информация за случая.Въпреки, че няма доказателства, че античните египтяни са злоупотребявали постоянно с тази система, наподобява, че тя е била от изгода за тези, които са злоупотребили с нея.Оракулите вземат решение кой е отговорен и кой неВ по-късните дни на Древен Египет духовенството стартира да придобива все по-голям надзор върху ежедневния живот на египтяните, както и върху решенията, взети от владетелите. Влиянието и властта на жреците над елементарните хора непрестанно се усилва през годините. Не след дълго с тях се съветват доста повече, в сравнение с когато и да било преди.

 r7 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Силните на деня се допитват доста постоянно до жреците си, с цел да помолят за поддръжката на Боговете и да получат власт. В последните дни на Древен Египет духовенството се оказва забъркано в голям брой правосъдни въпроси.Жреците внасяли скулптура на Бога на Слънцето и поставяли пред нея папируси с разновидности за решение. В съда те нормално били два листа, решаващи „ непорочност “ или „ виновност “. Статуята трябвало да се обърне към верния папирус, показващ волята на Боговете. Това давало опция на жреците да манипулират придвижването на статуите и да вземат решение правосъдни каузи въз основа на личните си отзиви и прищявки.Това значи, че доста почтени антични египтяни са наказвани „ по волята на Боговете “.Упражняваният надзор на раждаемостта в Древен ЕгипетДнес хората употребяват презервативи, одобряват хапчета или тъй наречените, с цел да избегнат бременността. Контролът на раждаемостта съществува от доста хиляди години. Изследователи откриват антични доказателства за презервативи от овча кожа.Твърди се, че античните римляни са употребявали растение за надзор на раждаемостта толкоз постоянно, че то е изчезнало изцяло. Може да се одобри, че този способи е рационален способи за справяне с контрола на раждаемостта, за разлика от различен …

 r8 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
В Древен Египет са има вяра, че примес от пчелен мед и крокодилски изпражнения, с която се маже цялата вагина е метод да се избегне зачеване. По някаква причина те вземат решение, че това е ефикасен спермицид, макар, че в действителност е по-вероятно да усили шанса за зачеване.Смъртното наказване в Древен Египет е рядко, само че извънредно бруталноЖивотът в Древен Египет е много недопечен. Побоите са постоянно срещан способ за добиване на признания и наказване. Въпреки, че системата е много строга във връзка с наказването на нарушители, сходно на огромна част от Древния свят, египтяните са срещу безсмисленото смъртно наказване.

 r9 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Опцията съществуваща съгласно закона е употребена доста рядко. Дори има интервал от към 150 години, когато в империята на Древен Египет не са осъществявани публични изтезания. Въпреки това, когато някой е направил нещо като ликвидиране или изменничество, смъртната присъда, с която е осъден, постоянно е доста брутална.Изгарянето жив е наказване за съществени закононарушения към Боговете. Други форми на смъртно наказване са обезглавяване, удавяне, набиване на прът.Легендите за древноегипетските проклятияРазказани са безчет митове и истории за проклятието на мумиите. Концепцията датира по-далеч, в сравнение с мнозина си мислят. Още преди отварянето на гробницата на Тутанкамон, към този момент се появяват истории за мумии, които си отмъщават, когато останките им са обезпокоени.

 r10 392x600 - Зловещи обстоятелства за Древен Египет, които може би не знаете
Най-популярната легенда гласи, че в отварянето на гробницата са взели участие 26 души. След това всички стартират да умират при мистериозни условия. Дори самият началник на експедицията умира поради на отравяне на кръвта.Претърсванията на гробницата разкрива спори на плесен, само че нищо, което се смята за изключително рисково. Някои теоретизират, че може би е забъркана странна болест, която се демонстрира като отравяне на кръвта. Но множеството учени отхвърлят това, акцентирайки, че единствено шест от 26-те души имат скорошна гибел след събитието.Въпреки, че може да няма разумно доказателство за съществуването на проклятия, това не значи, че античните египтяни не са се опитвали. Много гробници имат разнообразни знаци проклинащи тези, които смущават останките им …По материал на kakda.Следвайте ни в Instagram, Twitter и Youtube за забавно и мистериозно бонус наличие!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР