Дрехите с пайети, бродерии или деликатни апликации винаги внасят много

...
Дрехите с пайети, бродерии или деликатни апликации винаги внасят много
Коментари Харесай

Как да почистим дрехи с пайети, апликации, бродерии и фина дантела в домашни условия?

Дрехите с пайети, бродерии или деликатни приложения постоянно внасят доста повече тържественост в тоалетите ни за празници или празненства. Колкото и красиви да са те обаче, откакто мотивът отмине, остава грижата за това по какъв начин да ги почистим.
Прочетете още
Почти всички производители на облекла от деликатни материи им поставят етикет за химическо почистване. Ние обаче сме наясно какъв брой отровен е този тип разчистване и какви алергии биха могли да провокират препаратите, които се употребяват.

Не единствено поради това, само че и от икономична позиция избираме да перем на ръка деликатни тъкани с пайети, перли, бродерии, дантела. Ето по какъв начин да го създадем без да ги увредим. Трябва ни препарат за пране на деликатни тъкани, чист леген, хавлиена забрадка и гладка повърхнина.

Първо третираме петната (ако има такива) с препарат за петна за деликатни тъкани. Нищо чудно около празничната забава по дрехата да са останали петна от вино, червило или декор дьо загар. Нанасяме го и на частите от дрехата, които се замърсяват най-вече като под мишниците, на маншетите и към деколтето.

Изтъркваме деликатно от опаката страна, като може да употребяваме мека детска четка за зъби. След това пълним легена с хладка вода, в която разтваряме препарата за деликатно пране. Оставяме дрехата накисната към половин част, след което я изплакваме щедро със студена вода.

В никакъв случай не би трябвало да изстискваме облекла с пайети, приложения или от доста деликатни материи като коприна, сатен и кашмир. Можем да притиснем дрехата към стената на легена, с цел да отцедим деликатно непотребната вода.

Сушенето става, като опънем чиста хавлиена забрадка на равна повърхнина и поставим дрехата от горната страна, като върнем нормалната й форма. Единствено по-леки облекла могат да бъда окачени на простора, поучават от The Laundress.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР