Драстичното обедняване на българите е проблем на националната сигурност. Невъзможността

...
Драстичното обедняване на българите е проблем на националната сигурност. Невъзможността
Коментари Харесай

Мая Манолова: Драстичното обедняване е проблем на националната сигурност - Политика

Драстичното обедняване на българите е проблем на националната сигурност. Невъзможността на хората да си заплащат сметките е проблем на националната сигурност. 3 милиона българи са енергийно небогати и изпитват проблеми при заплащане на сметките си. Това към този момент е проблем на националната сигурност.

Това съобщи Мая Манолова, ръководител на Политическа партия Изправи се България, в предаването „ Тази заран “ по bTV. По думите ѝ акцията „ Не плащай “ е предизвестие, а по-късно ще се излее като ефикасни дейности на улицата, в това число посредством гражданско непокорство и неплащане на сметките.

От думите на Манолова стана ясно, че Изправи се България има своя „ избавителен проект “ против обединяването на хората и високата инфлация. Кампанията „ Не плащай “, тя дефинира като главен приоритет на групировката и като резултат от действителната неспособност на огромна част от популацията да си заплащат до 60% по-високите сметки. По думите на водача на обществената групировка първата стъпка от избавителния проект на Изправи се България е въвеждане таван на цената на горивата до цена от 2,50лв, колкото е действителната им цена без далавера.

За провелата се среща преди дни с енергийния министър и за диалога по отношение на цените на горивата, Манолова акцентира, че от Изправи се България са били чути от енергийния министър и са почнали диалози за понижаване цените на бензина и дизела. По думите на Мая Манолова това са дребни и плахи стъпки от енергийното министерство. Лидерът на групировката напомни и за добре укривания владетел на „ златната акция “ на страната и моли последната да упражни всичките си пълномощия. „ Високата цена на горивата е един от факторите, които помпат инфлацията. Всеки 10 ст. покачване цената на горивата води с 1% нарастване на инфлацията. “

По време на диалога бе изработен преглед на миналите пет дни откогато естествената буря отнесе редица села край Карлово. Вече 5 дни от Изправи се България са на терен и оказват помощ с доброволци, тежка техника, вода.

„ След предаването тръгваме отново натам – потърпевшите имат най-голяма потребност сега от вода, консерви и дезинфектанти “, показа Манолова. Нееднократно тя акцентира, че погубените домове и мебелировка на хората там не могат да бъдат обезщетени единствено от доброволци, а че страната би трябвало да помогне интензивно, още повече че страната ни е на прага на задаващи се тежки зимни месеци. Отново прикани виновниците за жестоката покруса да понесат следствията си и да спрат да се измъкват от отговорност.

Жителите на наводнените села са уверени, че причина за бедствието е безразборната и безобразна сеч.

„ Министърът несъмнено е измамен от послушни съветници или слагачи, че нещата на хартия наподобяват наред, само че хората от Каравелово настояват друго “, сподели Манолова и прикани министър Гечев да се качи на място в планината и да се запознае персонално с обстоятелствата.

Тя акцентира и нуждата от наложителни инспекции и във компаниите ползватели на дървесина, защото съгласно думите й „ България може би е единствената страна, в която безобразно се изсича гората за икономическа облага на шепа олигарси “. Това бе несъмнено и като една от аргументите за високите цени на дървата – над 200 лева за кубик.

Екипът на Изправи се България ще предложи друга политика за запазване на българската гора и българската природа, като от партията дефинираха, че четворната коалиция от предходния кабинет също носи отговорност за случилото се. Манолова укори и разпънатия чадър от Борисов над „ дървената мафия “.

В края на диалога бе разисквана растящата поддръжка за Политическа партия Изправи се България съгласно социологическите изследвания. Лидерът показа в ефир, че има вяра, че на идните избори хората ще гласоподават потребно, а точно не за огромните партии, които се провалиха и изкушиха в корупция, а за по-малките, които са покрай проблемите на хората и напомни, че Политическа партия Изправи се България бяха в КЕВР, с цел да се изправят против непостижимите сметки, както и опазиха ползите на българските пенсионери при преизчисляването на пенсиите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР