Драматичната сага за придобиване на една от най-бързо развиващите се

...
Драматичната сага за придобиване на една от най-бързо развиващите се
Коментари Харесай

Медийната сделка на Sony в Индия за 10 млрд. долара се провали

Драматичната сага за придобиване на една от най-бързо разрастващите се медийни промишлености в Индия приключи със зрелищен неуспех.

Sony Group анулира сливането сред индийското си поделение и основаната в Мумбай Zee Entertainment, заяви японската компания.

Сделката беше оповестена преди две години и съгласно анализатори щеше да сътвори медийна конструкция на стойност 10 милиарда $, която да се оправи с локалните си съперници, както и със международни стрийминг колоси като Netflix и Amazon, оповестява CNN.

В изказването си Sony показва, че " изискванията за привършване на сливането не са били изпълнени ", и прибавя, че " не чака никакво значително влияние върху консолидираните си финансови резултати вследствие на прекратяването на окончателните съглашения за сливането ".

Не се прецизират неизпълнените условия, само че съгласно известия в медиите е имало напрежение сред двете компании по отношение на това кой ще управлява обединеното дружество.

Zee е предложила своя основен изпълнителен шеф Пунит Гоенка за началник на обединената компания, само че Sony не се е съгласила, защото той е разследван от индийския пазарен регулатор, оповестява Reuters.

От Zee обявиха, че са известени документално за преустановяване на контракта и " правят оценка всички налични благоприятни условия ". Компанията добавя, че Sony желае такса за преустановяване в размер на 90 млн. $ " заради хипотетични нарушавания " от страна на Zee на изискванията на сливането.

Zee " изрично отхвърля всички изказвания, в това число настояванията за такса за преустановяване ", се добавя още в  изявлението.

Решението на Sony да приключи договарянията идва в миг, когато Disney и Reliance Industries на Мукеш Амбани разискват колаборация сред своите медийни бизнеси, отбелязва CNN.

Ако договорката сред Disney и Reliance се реализира, тя ще сътвори голяма конструкция с над 100 телевизионни канала и две стрийминг платформи.

С релативно свободния пазар и голямото си англоговорящо население, най-многолюдната страна в света е привлекателна дестинация за развлекателната промишленост.

Правителството на Нарендра Моди чака страната скоро да стане третият по величина пазар на медии и развлечения, откакто все още заема пето място.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР