Драматична сцена като от филм, но не режисирана, а реална,

...
Драматична сцена като от филм, но не режисирана, а реална,
Коментари Харесай

Ивет Стайкова драматично се сбогува с другата си баба в съда, която също удряла и обиждала

Драматична сцена като от филм, само че не режисирана, а действителна, се разигра на следващото съвещание против 19-годишната Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева. Днес беше разпитана другата й баба - майката на майка й - Севдалина Илиева. В края на разпита старата жена, която мъчно се придвижваше, попита съдията Милен Михайлов дали може да хване ръката на внучката си. Той й позволи. В този миг, плачейки, Ивет се хвърли в прегръдките на баба си, оповестява.

- Как стигнахме дотук?, попита я дамата, до момента в който я целуваше, а от очите й капеха сълзи.

- Бабо, бабо!, повтаряше тийнейджърката.На разлъка й целуна ръката.

Всъщност делото последователно се трансформира от развой за ликвидиране в прегледен урок по какъв начин дрогата унищожава живота освен на този, който приема опиатите, само че и на всички негови близки.

" Беше отлична ученичка, интелигентна, умна, възпитана, слънчево дете, къде отиде това дете ",изречеСевдалина Илиева. Последната среща сред двете е на 9 август предходната година, когато момичето си потегля от вкъщи на баба си след " ужасяващ скандал ". По това време Ивет живее при баба си Севдалина Илиева. Всъщност живее е мощно казано, тъй като момичето съвсем не се прибирало. Към се 17 часа на 9 август 2022 година се обадило по телефона на баба си, с цел да каже, че ще се прибере, с цел да вземе облекла. Възрастната жена я помолила да си пристигна, с цел да поговорят. Ивет се прибрала малко преди 23 часа.

" От вратата гледаше необичайно, все едно не съм аз, а някой непознат човек. Влязохме в хола, предложих й да поговорим. Бях потресена от това, което виждах. Тя ме гледаше като че ли не ме познаваше. Започна скандал, сподели доста неприлични думи. Удари ме, блъсна ме. Разтърсих я, споделих й: Срещу теб стои баба ти. Тя ме блъсна отново, крещейки: Махай се. Понеже вървя по-бавно, ме избута към вратата. После я блъсна. Не бях изплашена за живота си, а ядосана в какво се трансформира моето дете ",описа последната има среща Севдалина Илиева.

На идващия ден Ивет й написала есемес, с цел да я попита по какъв начин е. Баба й дала отговор, че в случай че се върне в нейния дом, желае да се лекува. Повече не е я видяла, само че се чували по телефона. Препоръчала й да отиде при майка си или при татко си, само че Ивет й дала отговор: " Какво да върша там? "

Семейството на Ивет схванало, че момичето взима опиати през 2017-а. Всички й говорили. " Чудехме се какво да създадем, само че разчитахме доста на доктор Петър Василев(психиатърът, който в продължение на три години е провеждал сеанси с Ивет. Целта им била да я стимулира да се лекува. Той също беше разпитан през днешния ден на делото.)

Тогава почнала и смяната в характера на Ивет, боядисала си косата в лилаво, почнала да се кара с околните си, отговаряла им: " Така желая, по този начин ще направя ". " Нещата потеглиха надолу ", разказа обстановката баба й.

На 29 юли 2022 година Ивет се обадила на баба си, с цел да й каже, че няма къде да живее. " Оставам на улицата ", обяснила тогава тя. Дотогава за известно време била на квартира. Възрастната жена й споделила да отива при тях, а дядо й я предизвестил " да се прибира в точния момент и никакви опиати ". На идната вечер към 21 часа Ивет отново се обадила. " Бабо, вземи такси и ела, аз съм на едно извънредно място ". Оказала се в болничното заведение за психологично здраве на Сточна гара. На 1 август към този момент била в дома на баба си и дядо си, само че незабавно излязла да види приятелите си и вечерта не се прибрала. " Нито един път не се прибра за дълго, хапне и незабавно излиза ", описа баба й.

Съдът, както й юристите, питаха баба й дали ставала нападателна. Тя разказа случки, за които към този момент описа и майка й. На 25 май м.г. да вземем за пример желала да скача от балкона дружно с майка си. На 28 май отново имало огромен скандал. Биела майка си.

По думите доктор Петър Василев майката на Ивет била доста разтревожена за положението на детето си. Той обаче не говорел с момичето за опиати, а задачата му била да я стимулира за лекуване.

В оня миг тя не можела да влезе в болница, тъй като била доста подвластна, а оттова идвали и психологичните й проблеми.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР