Драматична сага за придобиване в една от най-бързо развиващите се

...
Драматична сага за придобиване в една от най-бързо развиващите се
Коментари Харесай

Медийната сделка на Sony за 10 млрд. долара в Индия завърши с горчив край

Драматична сага за придобиване в една от най-бързо разрастващите се медийни промишлености в света е с горчив край.

Sony Group (SONY) анулира сливането сред индийското си поделение и основаната в Мумбай Zee Entertainment, заяви японската компания в понеделник, съобщи CNN.

Сделката беше оповестена преди две години и съгласно анализатори щеше да сътвори медийна конструкция в Индия на стойност 10 милиарда $, която щеше да разполага с военни средства, с цел да се оправи с локалните си съперници, както и със международни стрийминг колоси като Netflix (NFLX) и Amazon (AMZN).

Стъпката на Sony да приключи договарянията идва в миг, когато Disney (DIS) и Reliance Industries на Мукеш Амбани разискват комбинирането на своите индийски медийни бизнеси.

В своето изказване Sony съобщи, че " изискванията за привършване на сливането не са изпълнени ", и добави, че " не чака никакво значително влияние върху консолидираните си финансови резултати вследствие на прекратяването на окончателните съглашения за сливането ".

Тя не прецизира неизпълнените условия, само че съгласно известия в медиите сред двете компании е имало напрежение във връзка с това кой ще управлява обединената конструкция.

Zee е предложила своя основен изпълнителен шеф Пунит Гоенка за началник на обединената компания, само че Sony не се е съгласила, защото той е разследван от индийския пазарен регулатор, заяви Ройтерс.

В своето изказване Zee съобщи, че е получила писмото за преустановяване на контракта и " прави оценка всички налични благоприятни условия ". Компанията също по този начин съобщи, че Sony желае такса за преустановяване в размер на 90 млн. $ " заради хипотетични нарушавания " от страна на Zee на изискванията на сливането.

Zee " изрично отхвърля всички изказвания... в това число настояванията за такса за преустановяване ", се споделя още в изказването.

Раздялата идва в миг, когато конкуренцията в индийската развлекателна промишленост се изостря.

С релативно свободния си пазар и голямото си англоезично население най-многолюдната страна в света е привлекателна дестинация за международните развлекателни компании.

Правителството на министър-председателя Нарендра Моди чака скоро страната да стане третият по величина пазар на медии и развлечения в света, като сега е пети.

Ако договорката сред Disney и Reliance се реализира, тя освен ще помогне на американската компания да укрепи позициите си в Индия, само че и ще сътвори голяма конструкция с над 100 телевизионни канала и две стрийминг платформи.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР