Драмата с повредения космически кораб “Союз МС-22 най-сетне приключи: днес

...
Драмата с повредения космически кораб “Союз МС-22 най-сетне приключи: днес
Коментари Харесай

УСПЕХ: Космическият кораб “Союз МС-22” се завърна на Земята без екипаж!

Драмата с разваления галактически транспортен съд “Союз МС-22 ” най-накрая завърши: през днешния ден в 14:45 ч. той се приземи сполучливо, въпреки и в безпилотен режим, наоколо до град Жезказган, Казахстан.

На Земята бяха доставени 218 кг потребен товар от орбита, включително резултати от научни опити и инсталация за Международната галактическа станция, която ще бъде оценена и по-нататък още веднъж употребена.

Напомням на читателите, че “Союз МС-22 ” бе изстрелян на 21 септември с екипаж от трима души: съветските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, както и техния американски сътрудник Франциско Рубио. На 15-ти декември обаче, до момента в който Прокопиев и Петелин се подготвяха да излязат в открития космос, беше установен теч на антифриз от системата за терморегулация на кораба. Поради тази причина “Союз МС-22 ” бе счетен за прекомерно рисков, с цел да транспорти Прокопиев, Петелин и Рубио назад на Земята, а през януари бе изстрелян нов транспортен съд “Союз МС-23 ” в безпилотен режим и точно той ще прибере тримата.

Днес наподобява, че всичко е минало съгласно упованията по време на кацането – единственото отклоняване бе, че капсулата се прекатурна встрани, което е евентуално резултат от мощните ветрове в региона.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР