Драмата с масово отменяне на полети на авикомпаниите в Европа

...
Драмата с масово отменяне на полети на авикомпаниите в Европа
Коментари Харесай

Драма: Бритиш еъруейз отменя стотици полети

Драмата с всеобщо анулиране на полети на авикомпаниите в Европа се разраства. Най-големият английски авиопревозвач " Бритиш еъруейз “ (British Airways) заяви през днешния ден, че ще наложи да анулира повече полети, планувани за летния ваканционен сезон, заяви БНР, цитирайки международните организации.

Авиокомпаниите упрекват летищните оператори за дефицита на личен състав и невъзможността да бъдат обработени повишените пътувания със старта на сезона на почивките.

" Бритиш еъруейз “ съобщи, че ще понижи своя график за април-октомври с 11%, откакто сподели през май заяви, че съкращенията ще възлязат на 10%. Компанията стартира да се свързва с клиентите си, с цел да им се простим и да им предложим да нови резервации или да им възвърне изцяло дадените средства.

Британският транспортьор анулира повече от 650 полета от лондонските летища " Хийтроу " и " Гетуик " до дестинации, в това число ваканционни места в Испания, Португалия и Гърция, като анулацията на полетите ще засегне до 105 000 пасажери, оповестява в. " Телеграф ".

Според " Гардиън " ще бъдат анулирани повече от 1000 спомагателни полета това лято от Хийтроу и Гетуик, защото дефицитът на личен състав продължава да се отразява на активността му. Ще пострадат най- известните ваканционни дестинации, в това число Малага, Палма и Фаро.

Авиокомпаниите и летищата в цяла Европа се мъчат да се оправят със мощния растеж на пътуващите след две години ограничавания поради ковид. Броят на пасажерите към този момент е достигнал към 90% от равнищата преди пандемията. Някои летища като " Хийтроу " и " Гетуик " са принудени да наложат свои лични ограничавания на потенциала.

Само преди ден стана известно, че немската Lufthansa е ануалира към 3000 линии от Франкфурт и Мюнхен през лятото.

Подобна стъпка предприе и EasyJet. Белгийският авиопревозвач Brussels Airlines, който е част от немския авиогигант „ Луфтханза груп “, също анулира близо 700 полета, планувани за това лято, оповестиха белгийските медии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР