Драконът не иска повече да участва в приказки, в които

...
Драконът не иска повече да участва в приказки, в които
Коментари Харесай

"Няма дракон в тази приказка" от Лу Картър и Дебора Олрайт

Драконът не желае повече да взе участие в приказки, в които е неприятен воин. Затова въодушевено потегля да си търси нова история, само че се оказва, че в множеството типичен приказки няма змей. Ще се откри ли приказка, в която има змей и ще получи ли той късмет да стане воин?

От тази занимателна приказка децата ще научат, че всеки може да стане воин, стига да повярва в себе си и търпеливо да изчака подобаващия миг да се изяви.



Лу Картър учи медицина три години, след което получава спомагателна подготовка за начален преподавател. Любовта й към детските книги с илюстрации се ражда точно по време на работата й като учителка. „ Няма змей в тази приказка “ е първата ѝ (от три) сходни книжки, които се радват на доста позитивни мнения от дребните читатели и техните родители. Днес Лу живее в Кеймбридж със брачна половинка си и двете си деца.

Дебора Олрайт се трансформира в звезда в света на илюстрованите книги след публикуването на бестселърите The Night Pirates и Don't Read this Book!. Включена е в късия лист за премията за илюстратори V&A Illustration Award. В момента работи интензивно върху няколко детски книги и други художествени планове, а в свободното си време може да бъде видяна като DJ на разнообразни музикални фестивали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР