ДПС все още няма решение кого ще подкрепи за гуверньор

...
ДПС все още няма решение кого ще подкрепи за гуверньор
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Управляващите трябваше да излъчат един кандидат за БНБ

ДПС към момента няма решение кого ще поддържа за гуверньор на Българска народна банка, само че и двете кандидатури – на Андрей Гюров и Любомир Каримански ще бъдат съществено разисквани. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Според него и двамата са с положителни биографии, само че е трябвало ръководещите да се обединят зад едан кандидатура, с цел да не се предизвика ново разделяне.

По думите му, през последния месец съществено се вижда, че обединението не е устойчива. Той уточни, че до момента ръководещите не са взели решения, които да укрепят престижа на държавното управление, противоположното – поддръжката спада. Аталай разясни, че за стоте дни ръководство не са подхванати нужните стъпки в енергетиката, земеделието, стопанската система като цяло.

Той е безапелационен, че в случай че бизнесът е бил подкрепят съответно поради високите цени на електрическата енергия, нямаше да има толкоз огромно повишаване на стоките.

Депутатът предвижда, че след скока в цените на енергоносителите ще се увеличи и цената на водата.

Рамадан Аталай се разгласи в поддръжка на рушенето на Европейски Съюз за взаимни дейности на страните-членки по енергийните доставки.

По думите му, в случай че те се договарят на равнището на общността, това ще усъвършенства сигурността на доставките и евентуално ще докара до поевтиняване, защото при договаряне на по-големи количества е разумно цените да се намалят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР