ДПС вече е близко до позициите на панислямистите в самата

...
ДПС вече е близко до позициите на панислямистите в самата
Коментари Харесай

Костов: Ако започна да говоря с имена за КТБ, ще изостря рисковете за банковата система

ДПС към този момент е близо до позициите на панислямистите в самата Турция. Това прави болшинството българи пристрастни към ръководещите, които изповядват разнообразни от тези хрумвания. Това сподели пред bTV експремиерът Иван Костов в коментар за аргументите за стабилизация на държавното управление. Движение за права и свободи натрупаха голям опит, бяха доста време ръководещи, израстнаха. геополитически те направиха доста сериозен завой към Анкара, изясни още той.

Кампанията на Движение за права и свободи против правосъдната промяна не е скришна, води се отвред. Но това не е метод да се вършат конституционни промени, не може с стихия и с напън, би трябвало народен консенсус. Съгласието не може да се изтръгне със закани и напън. Правилна стъпка е да се договаря, сподели Костов.

ДПС води акция против мен с концепцията, че нанася вреди на РБ; те работят чисто политически. Но ще изгубят доста след локалните избори. Много значимо е обаче какво решение ще вземе ПФ за присъединяване си в ръководещото болшинство, тогава нещата ще наподобяват иначе, счита той.

Големият риск произтича оттова, че след 2002 година в Турция пристигна неоосманистка партия на власт, ПСР на Ердоган. Особено след 2010 година те набраха изключителна инерция, страната се ислямизира. Гиганстка мощност е съсредоточена в институция, занимаваща се с ислямизация на страната. Обявени са панислямистки политики, а рискът е във все по-тясната обязаност на Движение за права и свободи с тези сили, проучва Костов.

Кампания, целяща да прикрие същинското плячкосване на банката, по този начин Костов разяснява обстоятелството, че неговото име беше намесено в тематиката КТБ. Европейските институции би трябвало да се заинтересуват какво става с една банка, която беше фалирана, прикани той.

Ако сега стартира да приказвам с имена, мога да изостря рисковете за нашата банкова система. Аз съм си взел парите, тъй като подобен е законът в България, аз не съм лихвар, сподели Костов. Трябва да дадем късмет за стабилизация и да не хвърляме камъни под колелата.

За новия началник на Българска народна банка той сподели, че той поема доста огромен риск като оставя екипа на Искров в банката. Има действителен риск при вероятно дело да се наложи всички тези хора да си отидат заедно. Сигурен съм, че господин Радев е специалист от най-високата допустима класа. той е значимият знак за вярната посока, в която върви стабилизацията на българската банкова система, освен персонално, само че и с програмата, концепциите и силата си. Моето предпочитание да разоблича някой постоянно ще отстъпи пред стабилността на страната. бил съм министър-председател и знам какво значи да си виновен, уточни Костов. Той дефинира новия шеф на Българска народна банка Димитър Радев като експерт от доста висока класа. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР