ДПС ще сезира главния прокурор Иван Гешев за нарушение при

...
ДПС ще сезира главния прокурор Иван Гешев за нарушение при
Коментари Харесай

ДПС ще сезира Гешев за златните паспорти

ДПС ще сезира основния прокурор Иван Гешев за нарушаване при издаване на златни паспорти и документи, свързани с тях. Това разгласи на трибунка в Народното събрание депутатът от партията Хамид Хамид.

Той сподели, че е получил документи по пощенската си кутия и ще сезира основния прокурор за всички случаи, както и че Движение за права и свободи ще желаят инспекция за всеки обособен случай. " Това, което виждаме в документите е ужасно - появяват се страшни китайци и руснаци, желаеме да разбере ", добави Хамид.

Припомняме, Движение за права и свободи към този момент внесоха в ДАНС сигнал, с който желаеха да бъде направена детайлна инспекция, също по този начин включват и въпроса измежду предложенията си за смяна на Конституцията.

По думите му, " златните паспорти " в България са причина да сме следени както от Брюксел, по този начин и да не отпадат визите за страната ни за Съединени американски щати.

Хамид изясни, че през вчерашния ден на Комисията по правни въпроси предлагането на Движение за права и свободи за промени в Закона за българското поданство са били отхвърлени, а е бил подсилен план, импортиран от Министерски съвет, който преписва техния законопроект.

" С огромно страдание желаеме да заявим, че законовите промени, с които искахме цялостна инспекция на всички случаи за инспекция на българско поданство, бяха отхвърлени. Това води до извода, че някой го е боязън от тази инспекция и желае да прикрива някого. Вместо това имаше изявления, че Министерство на правораздаването ще разпорежда инспекции, само че изборно. Там, където някой се е изцапал, ще бъде затулен ", уточни Хамид.

Темата беше отворена със листата " Магнитски ", имаме максимален интерес в съответния случай да бъде изменен законът, само че ни учудва вниманието на ръководещите да ревизират всички обстоятелства и да не се окаже, че точно Прокопиев е забъркан със златните паспорти, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Хамид Хамид изясни, че по данни от действието на правната норма от 2013 г до момента 103 лица са получили златни паспорти, знаят и каква е тяхната националност. Правомощието стига до там да се изискват документи, да се желае цялостна инспекция, тъй като сътрудниците в Брюксел чакат тъкмо това, заключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР