ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета, който подготвя

...
ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета, който подготвя
Коментари Харесай

Нигяр Джафер, зам. председател на НС: ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета

ДПС ще поддържа вота на съмнение към кабинета, който приготвя Българска социалистическа партия. Това каза пред Българска национална телевизия Нигяр Джафер, зам.предс. на Народното събрание. По думите й тази седмица управлението на партията ще разиска тематиката на вота. Според нея секторите „Сигурност“ и „Здравеопазване“ постоянно „плачат за избор на недоверие“.

Зам.-предс. на Народно събрание сподели, че оставката задълбочава още повече безизходицата в здравния бранш и единствено един човек в страната знае кой ще е бъдещият министър, а съгласно нея е допустимо той да не е здравно лице.

„Това е бюджет на отсрочената промяна. Моето изказване е, че няма философия. Няма по какъв начин да има последователност, когато министрите се сменят на 6,7 месеца и всеки идващ отхвърля предходния. Това е бюджет, с който ръководещите се пробват да си обезпечат повече успокоение. Нито пациентите ще получат по-качествено опазване на здравето, нито работещите ще получат по-добро възнаграждение, тъй като това е бюджет на отсрочената промяна.“

По думите й рано или късно би трябвало да има електронно опазване на здравето, тъй като това е един от методите за надзор на здравната система и в противоположен случай ще приказваме, че нито една система не работи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР