ДПС отвърна остро на фалшивата новина, че почетният председател на

...
ДПС отвърна остро на фалшивата новина, че почетният председател на
Коментари Харесай

Илхан Андай: Три пиленца измислили ареста на Доган, след лятото ще станат на яхния

ДПС отвърна остро на подправената вест, че почетният ръководител на партията Ахмед Доган ще бъде задържан. Първо водачът на столичното Движение за права и свободи Нихат Кабил написа пост във Facebook, наричайки " пиленца " хората, които " се ебават с Доган ", че няма да им мине номерът. А след това в ефира на Нова телевизия журналистът Илхан Андай посочи: Трима - някогашни ченгета, са се срещали тези дни и са измислили " подправената вест " за Доган и след лятото ще станат на яхния. 

" В началото на този политически сезон тези бройлери, ще са станали кило и половина две и ще отидат на яхния. Това е новината от една среща. 10 значими персони в страната, които са свързани с Цанков камък... Миналата седмица трима от тях - някогашни ченгета, които вървят за мозъчно ядро, са се срещали, имали са доста значима среща и от нея главното обръщение е, че нещо ужасно няма да се случи в страната. Сиреч, този, който сътвори напрежението, ще си го понесе в границите на месец-месец и половина - трима са и са доста значими. А напрежението го сътвориха към Цветан Василев ". 

На въпрос на водещата ма Нова телевизия дали повода в този момент ГЕРБ да се сети за Цанков камък и да го даде на прокуратурата без нови доказателства е Цветан Василев, Илдай отговори, че сега причина за срещата е бил Законът Магнитски, който Василев е употребявал за протекция от Съединени американски щати. " Цветан Василев нон стоп се появява и завоалирано споделя " Внимавайте какво направихте предишното лято ". 

Илхан Андай удостовери, че информацията за готвен арест на Доган е подправена вест и прераства в нещо като " обществено-политически хорър от стила знам какво направи това лято ". 

Журналистът обърна внимание, че откакто името му бе забъркано първо в арест, а след това и в плана Цанков камък, което е нещо нетрадиционно за него. 

" За първи път той реагира на вест от медиите. Някой си е наумил нещо и желае той да реагира. А по повод за какво Движение за права и свободи отхвърля в този момент, откакто даже е имало каузи за хонорара на Ахмед Доган за Цанков камък, Илдай разяснява, че Доган не е в никакъв случай бил съветник и ще се откри точната служба и определение.   

" Всичко потегля от КТБ. Спомняте си, че абсурдът Цанков камък и връзката с Доган и упованията за арест се появиха директно, откакто се стигна до равнище да бъдат виновниците за КТБ да създадат по-важната стъпка към съда - да бъдат привлечени, да бъде докаран Василев, на офанзивата се дава отговор с контраофанзива ", изясни още Илхан Андай. 

По думите му от обстановката сега печели цялата политическа класа, на която би трябвало да й светне жълто, че би трябвало да са по-премерени. " След лятото ще има доста обмислен изказ и дейности на основна прокуратура - в случай че някой е надробил нещо, което няма по какъв начин да преглътне - би било ужасно, тъй като става въпрос за доста пари ", сподели още Илхан Андай.  

А за какво в този момент ГЕРБ подават сигнала за Цанков камък журналистът отговори: " ГЕРБ извършиха това, което е записано в учебниците по политика. Като ти вдигнат топката, вкарваш гол. Защото са ръководещи и някой им е подал комфортен пас. Това са упованията на обществото, Цанков камък да бъде даден на прокуратурата ". 

Журналистът разяснява и връзките сред Ахмед Доган и Делян Пеевски, като сподели, че неотдавна двамата са се срещали. " Отношенията им са здрави. Няма война, Пеевски е задоволително интелигентен, с цел да проучва какво се е случвало в Движение за права и свободи и, че Доган е прекомерно огромна хапка за него. Доган няма нищо срещу Пеевски да остане в фамилията на Движение за права и свободи, тъй като без такива мощни фрагменти партията не може да посрещне новите провокации, които се появиха преди година и половина (визирайки партията на Лютви Местан). 

По думите на журналиста връзките сред ГЕРБ и Движение за права и свободи също " отвън паравана са доста положителни. " Преди две седмици отпуснаха доста пари на общини на Движение за права и свободи ", акцентира Илдай.

Той разяснява и има ли спорове в Движение за права и свободи сега. В Движение за права и свободи има доста недоволни хора, които не станаха кандидат-депутати, както и обезверени някогашни зам. ръководители, които са нищо. Има въодушевление по райони към тези, които бяха спуснати за водачи на листи, като да вземем за пример Йордан Цонев в Хасково. Там няма скандал, само че от Движение за права и свободи регистрират, че листата е на Доган. Той е избрал Цонев да е в Хасково ", описа Илхан Андай. Той отсече: " Движение за права и свободи постоянно ще се тресе дотам, че да оздравее. Но ударят ли Доган, Движение за права и свободи няма да го има ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР