ДПС изрази възмущение от решението на правителството за увеличаване на

...
ДПС изрази възмущение от решението на правителството за увеличаване на
Коментари Харесай

Цветан Филев: Повишаването на осигурителния праг на земеделските производители трябва да става на етапи

ДПС изрази отвращение от решението на държавното управление за увеличение на минималния размер на осигурителния приход на земеделските производители от 300 на 480 лева.

Посяга ли се на хляба на земеделските и тютюнопроизводителите поради решението на държавното управление за повдигане на осигурителния им приход?

Председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев разяснява:

Стигнахме до 300 лева най-малък застрахователен предел за аграрни производители. Сега има предложение за внезапен скок на 480 лева Не сме съгласни, само че и не желаеме да бъдем   политически използвани.

Ние сме за гладко повишение на осигурителния предел, и то в годините напред. То би трябвало да се направи на стадии, не може да се прави внезапно. Земеделските поризводители сме самоосигуряващи се лица, акцентира Филев.

По принцип сме реализирали всичко със знака на митингите. През последните 4-5 години обаче показахме, че желаеме първо да опитаме всички благоприятни условия по пътя на разговора да решаваме тези проблеми. Тук става дума и за гладко повишение на изискванията на труд, означи Цветан Филев.

Филев изрази оскърбление от завършилата сесия на Международната организация на труда в Женева. Там имаше неприятно предложение за преустановяване на публично-частните партньорства на тютюнопроизводителите с Международната организация по труда.

Когато се покачват цените или акцизът на цигарите, развързваме ръцете на сивия бранш, счита Филев.

Интервюто с Цветан Филев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР