ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие към правителството,

...
ДПС и „Възраждане“ ще подкрепят вота на недоверие към правителството,
Коментари Харесай

Земята под краката на Кирил Петков пропада след срещите на ГЕРБ с ДПС и Възраждане!

ДПС и „Възраждане“ ще поддържат вота на съмнение към държавното управление, импортиран от ГЕРБ-СДС. Вотът е за неуспеха във финансовата и икономическата политика. Вотът на съмнение беше импортиран тази заран в деловодството на Народното събрание с 59 подписа и претекстовете към него, предава Телеграф.

Сигурни сме, че този избор на съмнение би бил сполучлив, следва да забележим по кое време ръководителят на Народното събрание ще насрочи ден за разискването и гласуването му. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след диалозите.

„Днес ще обсъдим бюджета на ДОО и НЗОК, на следващия ден Народно събрание ще гласоподава държавния бюджет. Имайте поради, че е време да опровергаем някои от сътрудниците, които по този начин енергично настояват, че опозицията внася избор на съмнение единствено и единствено да остави пенсионерите без нарастване на пенсиите, младите фамилии без данъчни облекчения и по този начин нататък. При държавно управление в оставка не значи, че автоматизирано, в първия момент стопира да действа и Народното събрание. Има време и за съвещания, и за парламентарната рулетка.“ – съобщи Атанасова.

Тя посочи, че са поканили на диалози всички парламентарни групи, в това число и тези от формата на ръководещата тройна коалиция.

Председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов ги е уведомил, че на следващия ден ще отговорят дали ще вземат участие в консултациите. От Българска социалистическа партия и „Продължаваме Промяната“ към този миг нямало отговор. На среща ще бъдат поканени и нечленуващите в парламентарна група депутати.

Не виждам поръчка за експедитивност да се гласоподават кандидатури за нови министри, разяснява Десислава Атанасова на въпрос дали вотът може да смъкна държавното управление, преди новите номинации да влязат в пленарната зала.

Предстоят диалози с „Има подобен народ“.

Пред публицисти в Народното събрание ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ съобщи, че от придвижването ще поддържат вота на съмнение, защото актуалният кабинет е най-лошото държавно управление, което България е имала през последните 30 години. Направи и спогодба, че поддръжката на вота не значи, че няма да се създадат промени в бюджета.

„Ще го подкрепим с концепцията, че продължаваме смяната на почналата смяна, която е нужна за страната. Ние дадохме оценката си за това държавно управление, че е най-лошото в историята на България през последните 30 години“, съобщи Карадайъ.

Според него претекстовете на ГЕРБ са основателни и ще дадем своя принос и причини в зала когато се преглежда вота. В тези спешни времена ние би трябвало да бъдем загрижени за българските жители, пенсионерите, сигурността и превъзмогването на рецесиите в страната. Затова най-важното за нас е това държавно управление да си отиде, което не значи, че няма да се създадат промени в държавното обезпечаване и бюджета.“ – съобщи Карадайъ.

Петър Петров от „Възраждане“ сподели, че партията му сама щяла да внесе сходен избор, в случай че имала нужните 48 гласа. Парламентарната група ще разиска претекстовете на ГЕРБ и ще излезе с позиция.

„Това ръководство би трябвало да си върви, това е неспособно ръководство, което би трябвало да спре. Аз съм убеден, че ще намерим задоволително гласове, даже от Има Такъв Народ са разбрали, че това ръководство не води до нищо добро“ съобщи Петров. И съобщи, че най-хубавото решение са избори допустимо най-скоро.

Уверен съм, че в пленарната зала ще има задоволително гласове да мине вотът на съмнение, виждам че от „Има подобен народ“ са разбрали най-сетне, че това ръководство не води България към нищо положително, уточни Петров. Той изрази вяра от някогашния съдружен сътрудник на „Продължаваме Промяната“ също да поддържат оставката на държавното управление. Единството решение на казуса с парламентаризма у нас сега са избори и би трябвало да бъдат създадени допустимо най-скоро, счита депутатът.

Петър Петров напомни кардиналната, по думите му, позиция на неговата партия, откогато е определено държавното управление, че то би трябвало да подаде оставка и да си върви поради „неадекватната си антибългарска политика“. Затова участвахме в консултациите с ГЕРБ-СДС, разясни той. И акцентира, че в случай че „Възраждане“ са имали нужния брой депутати, сами са щели да внесат избор на съмнение.

Депутатите на ГЕРБ са 59, на Движение за права и свободи – 34, на „Възраждане“ -13 или общо 106, което не е задоволително да мине вота. Тоест нужни са още народни представители, с цел да има болшинство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР