ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава

...
ДПС е избор на съдба! Не съжалявам, че избрах такава
Коментари Харесай

Доган поздрави ДПС: Да си част от колективната субектност на промените е привилегия

ДПС е избор на орис! Не скърбя, че избрах такава орис ", споделя почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в послание към членовете и структурите по случай 30-годишнината от учредяването на партията. Доган акцентира, че е необичаен късмет човек да живее в наситено преходно време и показва ролята си в измененията. " Но в случай че си имал опцията да бъдеш и част от груповата субектност на тези промени, е привилегия на ориста, която би трябвало да приемеш не като нещо, което ти е обещано безплатно, а като отговорност ", споделя той.

Ето цялостния текст на обръщението му:

Когато приказваме, че Движение за права и свободи стана на 30 години, несъзнателно си припомням, че бях на 30 години, когато започнах построяването на " Съпротивителното придвижване " против " Възродителния развой " и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия " Движение за права и свободи ".

За 30 години Движение за права и свободи израстна и се трансформира в зрял политически индивид със забележително наличие в публичния живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

- първата е организирането на " майските събития " през 1989 година, които форсираха рухването на комунистическия режим;

- втората заслуга е превръщането на Движение за права и свободи в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

Движение за права и свободи е избор на орис! Не скърбя, че избрах такава орис. Рядък късмет за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но в случай че си имал опцията да бъдеш и част от груповата субектност на тези промени, е привилегия на ориста, която би трябвало да приемеш не като нещо, което ти е обещано безплатно, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на нивото на тази осъзната политическа и историческа отговорност в одобряването на демократичната народна власт в България и в Европейския съюз.

Обичам ви!
Винаги Ваш! Ахмед Доган
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР