ДПС без Пеевски и ДПС област Добрич без ЕРТЕН и

...
ДПС без Пеевски и ДПС област Добрич без ЕРТЕН и
Коментари Харесай

Плакати ДПС без Пеевски в Добрич. Тимур Халилов: Има чистка на различни нива, активът е зад Доган

" Движение за права и свободи без Пеевски " и " Движение за права и свободи област Добрич без ЕРТЕН и ВУЙЧО Й! " - плакати с тези текстове са закачени на оградата пред офиса на партията в Добрич, предаде регионалното издание dobrudjabg.com.

Плакатите са сложени по самодейност на младежката организация на партията в Добрич. По този метод младите в Движение за права и свободи се причисляват към апела на подкрепящите почетния водач на партията Ахмед Доган.

На 19 юли плакати с надпис " Движение за права и свободи без Пеевски " бяха сложени и на входа на партийната централа в София. Тогава подкрепящите Доган влязоха в заключената централа. Още на идващия ден обаче плакатите бяха свалени.

Преди десетина дни 6 от общинските структури на Движение за права и свободи в област Добрич, както и младежката организация в региона, оповестиха, че снемат доверието си от народния представител Ертен Анисова и регионалния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ердинч Хаджиев.

Депутатката Ертен Анисова остана в лагера на подкрепящите глобеният за " значима корупция " от Съединени американски щати и Англия ръководител на Движение за права и свободи Делян Пеевски, до момента в който почетния лидер Ахмед Доган изиска нейната оставка. 

Доктор Ердинч Хаджиев явно е неин вуйчо, в случай че се съди от надписите на плакатите. В момента той е общински консултант и регионален координатор на Движение за права и свободи - Добрич.

На последните локални избори през есента на 2023 година Ердинч Хаджиев беше повдигнат от Движение за права и свободи за претендент за кмет на община Добричка, само че не съумя да завоюва поста.

По обучение Ердинч Хаджиев е общопрктикуващ доктор в село Хитово. Бил е народен представител в 40-ото Народно заседание и регионален шеф на област Добрич от 2008 до 2009 година. През 2010 г. https://www.mediapool.bg/Последва дълъг правосъден развой, като най-вероятно доктор Хаджиев бил оневинен на последната правосъдна инстанция, макар че според обвиняването беше съумял да продаде даже държавната граница.

 

Тимур Халилов: Има чистка на разнообразни равнища, активът е зад Доган

Междувременно самостоятелният народен представител Тимур Халилов съобщи, че в Движение за права и свободи няма никакъв паритет и във всички области на страната мнението на структурите на актива е нееднозначно и изрично в поддръжка на Ахмед Доган.

" Нещата няма да приключат дотук. Процесите са доста динамични. Нашата група ще продължава да се усилва за сметка на групата на господин Пеевски ", каза Халилов пред БНР.

Това по думите му " ще докара неизбежно до подаване на оставките на лицата, от които бяха поискани - групата към Пеевски ".

Голяма част от документите не е в централата на Движение за права и свободи, сподели той дни след влизането в партийната постройка, която преди този момент беше заключена.

" В момента в централата кипи живот. Възстановяваме работната среда. Всеки ден се събираме групата народни представители от Движение за права и свободи, без Пеевски и групата му. Партийният живот би трябвало да продължи ", сподели Тимур Халилов.

Той разяснява и езика на Делян Пеевски при изявленията му.  " В Движение за права и свободи такава лексика в никакъв случай не е била подкрепяна и употребена. Винаги сме били срещу и сме заставали против подобен тип лексика и омаловажаване на позициите ", съобщи Халилов.

Той разяснява и смяната на регионалните шефове в Смолян и Кърджали, които застанаха зад Доган.  " Това решение на премиера е прегледен образец по какъв начин се злоупотребява с власт за персонални ползи и за възмездие ", сподели Тимур Халилов.

" Мотивите за тяхното освобождение е само тяхната безусловна поддръжка за почетния ръководител на Движение за права и свободи. Трябва да си зададем въпроса по какъв начин взема решенията министър председателят и дали е в някаква взаимозависимост. Защото се вижда ясно волята на господин Пеевски в освобождението на тези регионални шефове ", съобщи депутатът.

По думите му това е единствено най-високото равнище, само че надолу се вжда същото отношение и от другите органи на властта.  " Има по същия метод чистка на разнообразни равнища, в разнообразни структури. В момента вършим сериозен разбор и лист на тези репресии ", съобщи Халилов.

Той посочи още, че решението за изключването на народни представители от парламентарната група на Движение за права и свободи е взето срещу всевъзможни правила и регламенти в партията.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР