Дойдохме тук, за да изразим принципите си. Първият е, че

...
Дойдохме тук, за да изразим принципите си. Първият е, че
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепят социалните политики на ПП, но питат колко ще струват на бюджета и откъде ще дойдат парите

Дойдохме тук, с цел да изразим правилата си. Първият е, че предизборните обещания би трябвало да се извършват. Вторият е да създадем всичко допустимо, от каквато и да е позиция, да създадем това, което жителите чакат от нас.

Няма да подкрепим първия мандат. Но това, че сме в този огромен състав, демонстрира желанието ни да работим по този начин, че да се случат решенията за хората, сподели Кирил Петков на срещата с ГЕРБ. И разгласи цели на Политическа партия – увеличение на приходите, сигурност за бизнеса и фискална политика, външна политика.

16-те политики са в синхрон, без да би трябвало да вършим компромис сред бюджетна рамка и недостиг под 3% и обществените заплащания, сподели Петков. От Политическа партия са подготвили презентация за това.

Но Десислава Атанасова предложи това да е тематика на последваща среща. А в този момент да се разясняват точките, по които има консенсус – да отсеят противоречивото от безспорното. Както и по какъв начин да се подкрепят хората преди зимата.

Ако намерим консенсус по базовите точки, можем да приказваме по-късно на експертно равнище, в това число с другите парламентарни групи. От Българска социалистическа партия също имат положителни оферти, бихме водили диалог и с тях.

ГЕРБ е за увеличение на минималната работна заплата, само че би трябвало да е ясно какъв брой ще коства това и то да е обвързано и с прогноза на Българска народна банка на ЕЦБ.

Увеличаване на пенсиите, с цел да се борим с инфлацията.

Можем да намерим допирни точки и за намаляването на цената на бензина. Както и с тематиката за понижаване на цената на електрическата енергия на 200 лева на мегават час.

Вдигането на данъчния заем за младите фамилии с деца – има нашата поддръжка тази мярка, тъй като демографската рецесия е наш приоритет, изясни Атанасова.

Тя поддържа настояването за нарастване на учителските заплати.

Регистрацията по Данък добавена стойност до 160 хиляди. В предния парламент дружно намерихме решение за това. Този въпрос стои и в Европейска комисия за предел до 100 хиляди. Можем дружно да намерим консенсус за нарастване на 160 хиляди.

Работната заплата за работещите в бранш опазване на здравето е и наш приоритет, който сме и декларирали, и изпълнявали, сподели още Атанасова. Без нарастване на налозите е част от предизборната стратегия на ГЕРБ.

Темата за цената на газа и дефиницията за енергийна беднотия са двете тематики, които остават на дневен ред, изясни Атанасова.

Асен Василев показа презентацията си, с цел да е ясно по какъв начин ще се остойностят всички оферти на Политическа партия. Които да бъдат коментирани по-късно с Кирил Ананиев.

Имаме заложен Брутният вътрешен продукт 150 милиарда, а действително можем да чакаме 165 милиарда, изясни Василев. Увеличението по отношение на 2021 година било от 27 милиарда Догодина предстоящото нарастване било 30 милиарда по-високо от заложеното в бюджета. Това води до спомагателни доходи от към 11 милиарда, изясни някогашният финансов министър. Тук били заложени и всички съществуващи обществени разноски. За увеличето на пенсиите се предлага 10% при започване на годината и 10% юни.

Имаме спомагателни доходи от 11 милиарда и спомагателни разноски от към 8 милиарда, изясни Василев. Причината да ги представим е, че пред нас не стои избора бюджетна дисциплинираност или обществен пакет, добави той.

Ако вие желаете 3% и ние желаеме 3%, ще намерим и други сътрудници, добави Василев.

Има причина бюджетът да се внася от МФ, подобен не се прави от депутатите. Ние бихме създали презентация за 200 милиарда, само че ще я създадем по-красива, отвърна обаче Делян Добрев от ГЕРБ.

Ако следваме прогнозата, бихме могли да създадем не 3% недостиг, а 3% остатък, сподели депутатът от ГЕРБ. Ако бюджетът не може да генерира тези разноски, следващата година ще теглим 20 милиарда дълг, а не 15, предизвести той.

180-те милиарда не са измислени. Служебният кабинет сподели, че тази година нарастването на Брутният вътрешен продукт е 23 милиарда При по-висока база и опазване на трендовете, 30 милиарда са реалистични, разяснява Асен Василев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР