Дойде сезонът на смокините и хората вече берат и похапват

...
Дойде сезонът на смокините и хората вече берат и похапват
Коментари Харесай

Смес от смокини с прясно мляко смазва болното гърло и лекува кашлицата

Дойде сезонът на смокините и хората към този момент берат и похапват вкусния плод. Някои го вършат на сладко, други избират да го ядат в недопечен тип. Но не всички са наясно, че смокинята може да лекува болно гърло и неприятната кашлица. Нужни са ви две съществени съставки - изсушени смокини и прясно млекце. Когато премете единствено две лъжици от тази чудодейна примес, болките в гърлото се потискат и отшумяват единствено за 2 часа, а кашлицата стартира да отслабва, до момента в който спре изцяло.

Предимството на смокинята е, че посредством нея се улеснява отхрачването и тя е идеална за възобновяване след неприятни заболявания на белите дробове. В положение е да облекчи всяка една респираторна зараза и да форсира прекосяването й до цялостно излекуване.

В смокинята се съдържат белтъчини и съединителна тъкан, по тази причина тя се употребява интензивно и за слабително. В нея има и калий, който подкрепя сърдечния мускул. Тя е богата на витамин А и Б.
 Защо смокините са потребни и по какъв начин да ги ядем вярно? Защо смокините са потребни и по какъв начин да ги ядем вярно?
Смокините  са обичан летен плод на мнозина. Но с изключение на вкусни, те са и извънредно потребни поради изобилието на скъпи субстанции в тях...

Млякото от своя страна набира мазнини, които усъвършенстват усвояването на изброените витамини. Това е повода при смесването им те да работят лечебно на възпаленото гърло.

Тази запарка спомага за събаряне на температурата. Това се получава, тъй като от нея човек отделя повече пот, а това е дейно за намаление на високата температура. Когато се дава на деца е добре да се подгрее, с цел да се ускори резултатът й.

Ако децата са на възраст над година, смокините са варят дружно с пълномаслено мляко. Ако детето страда от алергия, краве млякото може да се размени с козе.

Бременните дами също могат за използват мляко със смокини без терзание. Единствените противопоказания са за хора с диабет, тъй като в сушената смокиня има много захар.

Как да приготвите най-ефикасната запарка от мляко и смокини:
 Сладко от смокини: вкусно и потребно Сладко от смокини: вкусно и потребно
Що се отнася до конфитюрите, пред очите ни се показва необятен, забавен и апетитен свят. Преди години картината беше сведена до шепа осн...

Нужни са ви 300 мл прясно мляко - купешко или домашно. Четири-пет сушени смокини са задоволителни.

Как се подготвя:

Потопете парченцата от смокините в млякото и поставете тенджерката на муден огън, като я захлупите. Уверете се, че сместа ври към 30 минути и когато остане на половина, тя ще се сгъсти. Махнете я от котлона и загърнете тенджерата във вълнено одеяло. Оставете я да изстине, с цел да може смокините да отделят потребните си субстанции. Прецедете отварата, а плодчетата може да си ги изядете.

Приемът е до 2 чаени лъжици, до момента в който е топло. Другото количество се поставя в някакъв съд и се държи в хладилника. Сместа може да се сгъсти и идващия път би трябвало да я стоплите, преди да я употребите още веднъж.

Напитката е доста приятна и е идеална за ранна предварителна защита към простуда. Ако усещате начална болежка в гърлото - не се колебайте, а си я направете. По предпочитание може да се добави пчелен мед, с цел да се укрепи резултатът. Не я приемайте прекомерно гореща, дано да придобие температурата на тялото ви и да е прелестно топла.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР