Дойде моментът Левски да стартира в Лига Европа. Официалният дебют

...
Дойде моментът Левски да стартира в Лига Европа. Официалният дебют
Коментари Харесай

С рози или бодли ще е застлан пътят на Левски в Европа

Дойде моментът Левски да започва в Лига Европа. Официалният дебют на Петър Хубчев отпред на " сините " е довечера от 19:30 часа българско време против словашкия Ружомберок. На карта столичани са любимци, само че не един и два пъти през последните години родният гранд отпада от противници, които нямат никаква традиция в евротурнирите. Третият в Словакия има общо 16 мача в своята история в шампионатите, до момента в който Левски излиза в своя мач №203. Хубси, който продължава да чака нови играчи от своите шефове, не може да разчита на санкции си голмайстор Станислав Костов, както и на контузените Николай Михайлов, Дени Алар и Холмар Ейолфсон. Младият Атанас Кабов пък остана отвън групата от 19 футболисти.

Специалистът е удовлетворен от представянето на отбора в тренировките, което му дава убеденост. Той пък е подготвил капан на " розите ", като ще изненада тактически своя противник. Последните дни някогашният селекционер опитва скица, която не беше практикувана от отбора на лагера в Австрия. 26-кратните първенци на България излизат на стадион " Под Чебратьом " в скица 4-4-2, като двамата офанзивни футболисти ще бъдат крилата Паулиньо и Станислав Иванов. Именно на тях треньорският щаб на " сините " ще разчита в предни позиции, като им даде цялостна независимост в офанзива. Двамата обаче би трябвало да бъдат първите бранители, когато топката се изнася от противниковите бранители.
" Наясно съм със състава. Няма да разчитаме единствено на ловкост, а решаващо ще е желанието да се докажеш на европейската сцена. Мислим мач за мач, само че с упоритост да създадем нещо съществено ", показа Хубчев на конференцията.

Дебют за Левски вършат новите попълнения Милан Миятович и Янис Каргас, които ще започват от първата минута. Пред вратаря на Черна гора в отбрана започват капитанът Живко Миланов, Каргас, Нуно Рейш и Иван Горанов, до момента в който Кали Тиам, Мартин Райнов, Илия Юруков и Давиде Мариани ще бъдат халфовете, а швейцарецът ще бъде този, които би трябвало да подкрепя Паулиньо и Станислав Иванов.
Аржентинският плеймейкър Франко Мазурек, който към момента изостава сензитивно физически от своите сътрудници, започва от пейката, като най-вероятно ще дебютира след почивката.
 Левски отпътува за Словакия @@@

Тимът Левски има потребност от триумф, който към момента липсва при Хубчев, с цел да даде самочувствие на тима още при започване на сезона. Такъв в Европа надалеч от " Георги Аспарухов " липсва пък от 2010 година. Преди тъкмо девет години, водени от Ясен Петров, левскарите победиха с 2:0 ирландския Дъндолк с два гола на Гара Дембеле, само че срещата беше протоколна, защото първият бе приключил с впечатляващата победа 6:0 за българите. Последваха 12 следващи мача надалеч от " Герена " без триумф, като в тях " сините " записаха единствено четири равенства, а провалите бяха осем. Левски означи едвам три гола и позволи цели 17 в своята врата. Последното попадение на столичния отбор зад граница в евротурнирите е отпреди 7 години, когато Базил де Карвальо беше прецизен против Сараево от дузпа, само че все пак отборът отпадна след проваляне с 1:3. Именно от 2012 година " сините " нямат гол надалеч от София в шампионатите, като в последните си пет визити против Иртиш, Марибор, Сутиетска, Хайдук и Вадуц не откриха пътя към мрежата на съперника.

 Ботев Пловдив - Левски @@@
Хубчев желае добър резултат, а неговата история в шампионатите с Берое демонстрира, че надалеч от вкъщи няма загуба в три мача. В Словакия " сините " пък имат едвам една победа от четири гостувания, като цели три пъти Левски отпада против локален противник. Единственият успех е против Артмедия през 2006 година с 1:0, когато отбора на Мъри Стоилов стигна до 1/4-финал в Купата на УЕФА. Преди и по-късно " сините " имат загуби от Слован (Братислава) и Спартак (Търнава), както и тъждество с Жилина, което също не се оказа задоволително, с цел да продължат напред.

 Феновете на Левски по време на финала за Купа България @@@
Много почитатели се чака да поддържат Левски, откакто отпуснатата квота от 450 бройки за 5000 стадион на домакините беше разпродадена мигновено. Домакините в дребното планинско градче са наплашени от родната агитка, както и от възможни конфликти сред тях и полски хулигани. Такъв конфликт имаше в навечерието на мача, само че в Братислава, където се включиха и почитатели на Аякс, а задържаните бяха общо 80. Именно заради това 170 индивида ще пазят за реда по трибуните и към стадиона. Очакват се почитатели без билети за бранша за посетители също да дойдат в Ружомберок, с цел да дерат гърла за Левски. Както е известно, 12-ият състезател на " сините " е осъден за идващите две семейства в Европа, като на реванша няма да има аудитория.

 Левски показа новите екипи @@@
Изпълнителният шеф Павел Колев и спортният шеф Ивайло Петков също дойдоха в Словакия, с цел да бъдат покрай отбора, който има сериозна потребност от укрепване с класни попълнения, в случай че има упоритостта да върви нагоре през този сезон. Дори и в този си състав Левски обаче би трябвало да покаже предпочитание, хъс и храброст, с цел да прекъсне кошмарната си серия зад граница и да даде позитивен подтик на всички свързани със " сините " - футболисти, треньори, ръководители и почитатели.

Вероятни сформира:

РУЖОМБЕРОК: Крайчирик, Чурма, Масло, Йонец, Мойзиш, Такач, Косе, Хашек, Гал Анджезли, Костадинов, Новотни

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо
Съдия: Петри Вилянен (Финландия)
Стадион: " Под Чебратьом "
Начало: 19:30 часа

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР