Доверието в Европейския съюз достига 44%, най-високото ниво от 2014

...
Доверието в Европейския съюз достига 44%, най-високото ниво от 2014
Коментари Харесай

Анкета: Доверието в ЕС е най-високо от пет години насам

Доверието в Европейския съюз доближава 44%, най-високото равнище от 2014 година насам, и е с 10% повече от доверието в националните държавни управления и парламенти.

Това излиза наяве от нова анкета на Евробарометър, оповестява Euronews. От стопанска система до народна власт, европейците са позитивно настроени към положението на Съюза.

Според данните на изследването, 61% от европейците са оптимисти във връзка бъдещото развиване на Европейски Съюз. Междувременно 55% от жителите на Съюза споделят, че са удовлетворени от метода, по който действа европейската народна власт, което е най-високият резултат от 2004 година насам, осведоми " Вевести ".

Силна поддръжка има и за европейската обща валута – еврото доближава рекордните 76%.

„ Като цяло, Европейски Съюз е виждан доста по-позитивно, в сравнение с когато и да било през последните 10 години “, написа Евробарометър в своя отчет, оповестява „ Фокус “.

Климатичните промени са вторият най-съществен проблем за жителите, като имиграцията е преди всичко, отбелязва европейската организация.

Въпреки това не всички държави-членки са толкоз позитивно настроени към Европейски Съюз. „ Оптимизмът е най-голям в Ирландия (85%), Дания (79%), Литва (76%) и Полша (74%), показва Евробарометър.

„ На другия завършек на скалата, оптимизмът е по-слабо изразен в Обединеното кралство (47% против 46%) и във Франция (50% против 45%) “.

Анкетата е извършена директно след изборите за Европейски парламент посредством изявленията на респонденти. Те са взети в интервала сред 7 юни и 1 юли във всички 28 държави-членки на Европейски Съюз и в страните, кандидатстващи за участие в Общността. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР