Доверието към институциите в различните страни по света влияе върху

...
Доверието към институциите в различните страни по света влияе върху
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Доверието към институциите има роля в битката с COVID-19

Доверието към институциите в другите страни по света въздейства върху триумфите в битката против новия ковид, откри огромно проучване по поръчка на Организация на обединените нации.
, като са употребявани главно данни от " Галъп уърлд пол ". Проучването върху възприятието на щастието, което е най-популярната ранглиста в проучването, демонстрира изненадваща резистентност в оценката на хората на живота им, написа DarikNews.
 Учени: Търговия с животни в Китай може да е провокирала появяването на COVID-19 Учени: Търговия с животни в Китай може да е провокирала появяването на COVID-19
Специалисти от Световната здравна организация (СЗО) са на мнение, че произходът на новия ковид може да е обвързван с търговията с ж...
Изследването открива, че доверието и опцията да разчиташ на другите са придобили по-особено значение през пандемичната година. Сред факторите, открити като значими за сполучливите тактики за справяне с пандемията, е доверието в публичните институции.
Колкото повече доверие има в обществото към институциите, толкоз по-често те избират правилните тактики и В Бразилия да вземем за пример смъртността от вируса е 93-ма на 100 000 души, по-висока, в сравнение с в Сингапур и в немалка степен това се изяснява с разликата в публичното доверие към властта.
В обособена част от отчета се прави обзор и разбор на обстановката в Източна Азия, Австралия и Нова Зеландия, където напъните за следене на разпространяването на вируса, изолацията и възбраните за пътувания доведоха до това вирусът да не излиза от надзор.
В страните от азиатско-тихоокеанския район, където разпространяването на вируса и надлежно на смъртните случаи от него се управлява, това не става с цената на огромни стопански загуби. Изследването открива, че страните с най-висока смъртност от Ковид-19 са и с регистрирани най-големи спадове в Брутният вътрешен продукт на глава от популацията.
 Повторно заразяване с ковид (COVID-19): Повече данни по въпроса Повторно заразяване с ковид (COVID-19): Повече данни по въпроса
Да, има наново инфектирани с ковид и в България. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на 21 март в предаването " Не...
По-ясно изразената индивидуалистична просвета на страните от Северния атлантически регион спрямо азиатско-тихоокеанския и релативно разхлабените обществени правила евентуално са съдействали за по-слабата социална поддръжка за се показва още в отчета. Разбирането за персоналната независимост в страните от Европа, Канада и Съединени американски щати способства за нежеланието на хората да се придържат прецизно към ограничаващи ограничения като следене на контактите да вземем за пример. Липсата на задоволително научно знание също способства за неуспеха на ефикасния надзор поради незадоволителното схващане за епидемиологията и поради податливостта на подправени вести.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР