Довеждащ транспорт от “Горна баня, “Овча купел и “Хаджи ДимитърПаветата

...
Довеждащ транспорт от “Горна баня, “Овча купел и “Хаджи ДимитърПаветата
Коментари Харесай

Махат паветата по „Пенчо Славейков“

Довеждащ превоз от “Горна баня ”, “Овча купел ” и “Хаджи Димитър ”


Паветата по столичния бул. “Пенчо Славейков ” пред Александровска болница ще бъдат отстранени. Участъкът от бул. “Прага ” до ул. “Цар Асен ”, който се ремонтира сега, ще бъде асфалтиран. Това заяви зам.-кметът по превоза Евгени Крусев. Той посочи, че решението на Специализирания експертен съвет за запазване на недвижими културни полезности към Министерството на културата, позволяващо премахването на паважа, се отнася за съответния сектор. Преди това съветът бе изискал паважът по булеварда да се резервира. Болниците в региона поддържаха общината да се махнат паветата, тъй като пречат на колите за спешна помощ.

Догодина бул. “Славейков ” ще бъде ремонтиран до “Пирогов ”, само че дали и там ще махат паветата, ще се взема решение тогава. Сегашният ремонт би трябвало да завърши до 20 септември.

Крусев заяви пред “Труд ”, че през 2019 година в София ще бъде въведен за първи път и довеждащ градски превоз до метрото и за него ще бъде показана скица. “Този тип превоз започва с стартирането на третата метролиния – есента на 2019 година, като това зависи от процедурите, тъй като сега такива транспортни средства в София няма ”, сподели Крусев. Разработват се няколко маршрута, които обгръщат крайните квартали към третият метролъч като “Горна баня ”, “Овча купел ”, “Хаджи Димитър ”. Идеята е по-малките транспортни средства да влизат в по-тесните улици, където в този момент няма градски превоз. Тези бусчета ще извършват довеждаща функционалност до метростанциите. Тарифата за транспорт ще е единна с тази на Центъра за градска подвижност. Възможно е да се създаде нов превозен документ, който да е метро плюс метробус и цената да е друга.

Изготвя се разбор къде може да се създадат нови направления на градския превоз в квартали, в които в този момент естествените рейсове не могат да минават. Анализират се и неефективните линии на превоза – къде рейсовете транспортират малко пасажери. Тези линии ще се усъвършенстват, само че без да се закриват. Така от спестените средства ще се финансира разкриването на нови линии до метрото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР