Довеждането на бездомно куче у дома е състрадателен акт, който

...
Довеждането на бездомно куче у дома е състрадателен акт, който
Коментари Харесай

Какво е нужно при прибиране на улично куче у дома?

Довеждането на бездомно куче вкъщи е съчувствен акт, който може да промени както живота ви, по този начин и живота на косматия другар, който сте избавили.

Въпреки това е значимо да методите към тази обстановка с внимание и внимание към благосъстоянието на кучето. В тази публикация ще обсъдим главните стъпки и консумативи, нужни, когато доведете бездомно куче вкъщи.

Оценка на обстановката

Преди да доведете бездомно куче вкъщи, значимо е деликатно да прецените обстановката. Определете дали кучето е налично и отзивчиво или наподобява уплашено и отбранително. Обърнете внимание на всички признаци на пострадване или заболяване. Ако кучето наподобява нападателно или е засегнато, свържете се с локалния надзор върху животните или със избавителна организация за помощ.

Безопасността преди всичко при прибиране на улично куче

След като сте открили, че е безвредно да се приближите до бездомното куче, бъдете деликатни. Говорете със спокоен и успокоителен глас, избягвайте внезапни придвижвания и подавайте ръката си на кучето, с цел да го подуши, преди да се опитате да го докоснете. Ако кучето наподобява уплашено, помислете дали да не употребявате храна за кученца, с цел да го примамите нежно.

Осигурете краткотрайно задържане

Бездомните кучета може да не са привикнали да поддържат връзка с хора и елементарно могат да се изплашат или разтревожат. За да гарантирате сигурността както на вас, по този начин и на кучето, подгответе сигурна алтернатива за краткотрайно задържане. Това може да бъде каишка, спонтанна каишка, употребяваща колан или въже, или даже щайга, в случай че има такава.

Идентификация и документи

Проверете дали бездомното куче има някаква форма на идентификация, като нашийник или етикети. Ако е допустимо, направете фотография на кучето и отбележете всички отличителни белези или характерности. Тази информация ще бъде потребна, в случай че кучето има притежател, който го търси.

 Прибиране на улично куче вкъщи

Ветеринарни грижи

След като кучето е безвредно арестувано, идната стъпка е да потърсите ветеринарна помощ. Планирайте посещаване при ветеринар, с цел да ревизирате за пострадвания, болести или паразити. Ветеринарният доктор може също да сканира за микрочип, с цел да разпознава притежателя. Ако не бъде открит притежател, обсъдете имунизации за кучета, дезинфекция или кастрация и всички нужни лекувания.

Карантина и изолираност

Дръжте бездомното куче настрана от вашите домашни любимци, до момента в който ветеринарен доктор удостовери, че е крепко и не съставлява риск от заразни болести. Това ще предотврати евентуалното разпространяване на заболявания и ще даде време на новото куче да се приспособява към новата среда.

Основни консумативи при прибиране на куче от улицата

Подгответе несъмнено място за бездомното куче с нужните консумативи. Това включва комфортно легло или одеяло, купи за храна и вода и подобаваща храна. Осигурете играчки и лакомства, с цел да помогнете на кучето да се усеща несъмнено и забавлявано.

Търпение и социализация

Разберете, че бездомните кучета може да са страхливи или недоверчиви заради минали прекарвания. Бъдете търпеливи и оставете кучето да се приспособява към новата среда. Постепенно въведете позитивни взаимоотношения и отделете време за свързване, с цел да изградите доверие.

Законови отговорности

Проверете локалните закони и разпореждания по отношение на бездомните животни. В някои региони може да има законови отговорности за докладване на открити домашни любимци, а от приютите може да се изисква да задържат кучето за избран интервал, преди да го приберат още веднъж.

Довеждането на бездомно куче вкъщи изисква композиция от съчувствие, нерешителност и подготвеност. Като следвате тези съществени стъпки и осигурите нужните консумативи, можете да извършите прехода по-плавен както за вас, по този начин и за новооткрития окосмен другар. Не забравяйте, че всяко бездомно куче има неповторим генезис и вашето самообладание и грижа могат да създадат забележителна разлика в това да му помогнете да се усеща безвредно и обичано в новия си дом.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР