Довечера снеговалежите отново ще се активизират, съобщиха от НИМХ. Максималните

...
Довечера снеговалежите отново ще се активизират, съобщиха от НИМХ. Максималните
Коментари Харесай

НИМХ: Довечера снеговалежите ще се активизират в цялата страна

Довечера снеговалежите още веднъж ще се засилват, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, по-високи в източните региони - до 9°-10°. Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта ще бъде близо до междинното за месеца.

През нощта преваляванията ще продължат. Дъждът и на изток ще минава в сняг, най-късно, към сутринта, и по Черноморието. По-интензивни ще са преваляванията в Рило-Родопска област и в североизточните региони. Утре сняг ще вали на повече места в Северна България, в Североизточна количествата ще са обилни.

Вятърът ще е до сдържан от север-северозапад, в Източна България - краткотрайно мощен и с него в Лудогорието и Добруджа ще се основават условия за виелици и навявания. В Южна България ще бъде съвсем без превалявания, там тук-там и облачността ще се раздра.

Температурите ще са без значителен дневен ход - преобладаващите минимални ще са сред минус 3° и 2°, оптималните - сред 0° и 5°. 

Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, по-интензивни до сутринта в Рило-Родопската област, а денем в Централна и Източна Стара планина и там ще се основават условия за виелици и навявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от север-северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра - към минус 7°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които до обяд в доста региони ще се примесват и ще преминат в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 2°-5°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще стартира да отслабва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР