Довечера британските депутати ще гласуват по вот на недоверие на

...
Довечера британските депутати ще гласуват по вот на недоверие на
Коментари Харесай

Предсрочни избори, ако Мей загуби вота на недоверие довечера

Довечера английските депутати ще гласоподават по избор на съмнение на премиера Тереза Мей, импортиран от водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който се стреми към предварителни избори с вярата неговата партия да пристигна на власт, съобщи Асошиейтед прес.
Мей се нуждае от поддръжката на болшинството депутати, с цел да избегне нови избори, на които Консервативната й партия, която към този момент е в малцинство, може да бъде разгромена.
По-вероятно е обаче Мей да завоюва вота на съмнение, защото подкрепящата я северноирландска Демократична юнионистка партия (ДЮП) категорично съобщи, че няма да й гласоподава съмнение.
Ако обаче депутатите гласоподават съмнение на Мей, тя ще има 14 дни да се опита да си възвърне парламентарно болшинство, с цел да остане на власт. В същото време Корбин може да се опита да сформира ново болшинство и да поеме властта, въпреки и това да е едва евентуално, защото ДЮП няма причина да се съюзява с лейбъристите. Ако никоя партия не успее да реализира болшинство, ще се задейства процедурата по производство на предварителни избори. Предизборната акция нормално трае 5-6 седмици, като през това време Мей ще е и.д. министър председател. Междувременно Тереза Мей сподели, че желае да откри какъв тип съглашение за Брекзит би спечелило поддръжката на депутатите, съобщи Ройтерс.
Говорител на Европейската комисия през днешния ден не отхвърли, че е допустимо преразглеждане на политическото изказване, съпъстващо съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Изявлението е документ, който е неделима част от постигнатото съглашение. Говорителят още веднъж разясни, че самото съглашение с Лондон не предстои на предоговаряне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР