Довършването на автомагистрала „Хемус“ всеки ден поскъпва и ако сега

...
Довършването на автомагистрала „Хемус“ всеки ден поскъпва и ако сега
Коментари Харесай

Бивш строителен шеф атакува служебната министърка Комитова: Магистрала „Хемус“ поскъпва с десетки милиони, всеки ден е важен

Довършването на автомагистрала „ Хемус “ всеки ден нараства и в случай че в този момент би трябвало да се афишират търгове за дострояването й, тя евентуално ще коства най-малко двойно – поради фрапантния скок на строителните материали, инфлацията и други неподходящи фактори. Това е безапелационен някогашният началник на държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД Стоян Беличев, оповестява " Труд ".

Според него с разплатените задатъци за застраховане с материали и техника, на страната са спестени десетки левове. Авансите не са за осъществяване на действителни строителни действия, а за подготовката им – има основна разлика, добави той.
свързани новини54363на 10.09.2021158932на 10.09.2021
Така, както с цел да си купиш тухли и цимент за строителството на къща не е нужно да имаш позволение – само че може да се подготвиш за градежа, в случай че конюнктурата на пазара е да се подвигат цените. Бившият началник на държавната строителна компания изясни, че задатъците са обезпечени със застраховки, издадени от лицензирани от Българска народна банка компании и заплаха за парите на данъкоплатците няма.

Беличев отхвърли изказванията на служебния районен министър арх. Виолета Комитова за нарушавания и нелегално строителство без бумаги по лотове 4 и 5 на аутобана.

" Но аз не ръководя сдружението от половин година – в случай че в това време нещо се е случвало по автомагистралата, информация могат да дадат тези, които в този момент управляват „ Автомагистрали “ ЕАД. На трасета без позволение за градеж не е имало строителство, подготовката и работата по обособени сектори не изискват такива документи, добави той. Нямам отговор на въпроса за какво Министерство на регионалното развитие още не е издало разрешенията за градеж на лотове 4 и 5 – по нашия график те трябваше да са факт още през месец май, а към този момент е краят само че ноември ", добави Беличев.

Също по този начин няма неизясненост коя компания доизгражда „ Хемус “ – строител е държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД, чийто принципал е районният министър. Арх. Комитова би трябвало да изиска информация от подчинените си ръководещи сдружението – тя ги назначи, сподели Беличев.

И добави, че те и един метър не са построили за половин година. Доколкото ми е известно, сега – не зная за какво, не се строи и по сектори 1,2 и 3 – а те имат разрешителни за градеж. Участъкът към Шумен пък преди половин година беше съвсем подготвен – нищо, че министърката не знаеше – само че на изпълнителните им оставаше единствено към месец работа, от Министерство на регионалното развитие да кажат за какво се бави стартирането му.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР