Дотук с тъгата по лятото - есента бавно си проправя

...
Дотук с тъгата по лятото - есента бавно си проправя
Коментари Харесай

В асансьора с Пол Маккартни и с Уилям Дефо в кожата на Ван Гог

Дотук с тъгата по лятото - есента постепенно си проправя път с не по-малко положителни части и филми, които да чакаме.

Ето доза части и филмови откъси от последната седмица, на които си коства да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Ток и светлина



След като цяло лято си тананикаме “One Kiss” на Дуа Липа и Калвин Харис, идва нещо, което ще ни основава въодушевление и през новия сезон. Този път бъдещият шлагер “Electricity” забъркват продуцентите Diplo и Марк Ронсън (чиито тандем се назовава Silk City), а вихърът на англичанката с албански корени носи лъх от “Flashdance”.

Пол вечно



Ето и нещо, което да ни връща към безгрижния лъх на лятото. “Back In Brazil” е едно от частите в новия 18-ти (!) студиен албум на сър Пол Маккартни – “Egypt Station”, който печели ушите ни с безгрижното си звучене и способността на музиканта да не губи новост. И в случай че това не ви е задоволително да се убедите в гения му – за обложката на албума (която е същата като картината тук) е употребена рисунка на Маккартни от 1988 година

Глътка прохлада



Ето от какво имаме потребност в края на лятото, с цел да си напомним, че живот има и след него. Доказва го Ели Раданова , която преди години мина през Music Idol, след това за малко и в X Factor, само че не стопира до такава степен. Новото ѝ парче се споделя „ Споко, споко “ и ни кара да си сложим нова цел и то след средата на годината – да не одобряваме живота толкоз насериозно.

КИНО

С цветове към вечността



Неразбраният приживе гений на Ван Гог оживява в лицето на Уилям Дефо , чието осъществяване в “An Eternity’s Gate” към този момент жъне похвали от критиците. Наситените цветове от фрагментите като че ли непосредствено ни вкарват в картините на художника, а трескавото придвижване на камерата – в неспокойния му разум. Режисьорът Джулиан Шнабел признава, че това не е формалната версия за живота на Ван Гог, само че се надява да ни приближи до същността на създателя.

18 години обратно



Томас Винтерберг се заема да режисира историята към потъването на съветската подводница K-141 Курск, което предизвиква гибелта на 118 моряци. Версиите за случилото се на 12 август 2000 година са няколко, а тази от сюжета на „ Курск “ се базира на книгата „ Време да умреш “ на Робърт Мур. Ще ни я опишат Колин Фърт, Матиас Шьонертс и Леа Седу , проследявайки какво се случва от другата страна на статистиката.

На вечеря с французин



Ерве Вилшез е френски артист, висок едвам 1,17 см, който нашумява през 70-те, само че лишава живота си на 50 годишна възраст. В „ Моята вечеря с Ерве “ него ще изиграе не доста по-високият Питър Динклидж , с помощта на прекарванията от първо лице на сценариста и режисьор Саша Джерваси с Вилшез. Във кино лентата на HBO се включва още Джейми Дорнан като публицист, който се сближава със звездата, и Анди Гарсия в ролята на Рикардо Монталбан, сътрудник на Ерве от сериала „ Fantasy Island”.

ОЩЕ

В асансьора с Джими и Пол



Представете си да сте на туристическа разходка в постройката на телевизия NBC в Ню Йорк, само че да видите освен студията, само че и водещия Джими Фалън дружно със самия Пол Маккартни ! Реакцията ви несъмнено ще е същата като на нищо неподозиращите късметлии, ползващи асансьора. Фалън, несъмнено е в основата на изненадата, а това може само да е равно на смях.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР