Доцент по физиология на растенията в Софийския университет живее в

...
Доцент по физиология на растенията в Софийския университет живее в
Коментари Харесай

Възрастна жена живее с трупа на съпруга си

Доцент по физиология на растенията в Софийския университет живее в бедност. 86-годишната Николина Ковачева дели един апартамент с куче, коте и разлагащия се мъртвец на своя брачен партньор. Съседи описват, че от жилището на дамата се носи непоносима миризма, предава Bulgaria ON AIR.

Блок 58 в столичния квартал "Гео Милев " е дом за мнозина и затвор за Николина. Почти цяло десетилетие 86-годишната жена не е излизала от вкъщи си. До напълно скоро живеела със брачна половинка и сина си. Но двамата умират, а тя остава сама. След това идва и сигналът за тежка миризма на мърша, която се носи от жилището на доцент Ковачева.

Полицаите се натъкват на смразяваща панорама - до ваната лежи мъртвец на мъж, който се разлага. Оказва се, че това е умрелият преди три седмици брачен партньор на Николина.

А до него стояло кучето. Съседката Ралица извела животното от банята и проверила стаята на Николина. Лекарят, който се отзовал на повикването, открил, че дамата е с деменция.

Със брачна половинка си осиновяват момче - Ивайло, което от години имал проблеми с опиатите, а преди 2 месеца издъхва на операционната маса.

От полицията изясняват на Ралица, че още в понеделник са потърсили обществените. Те обаче не реагирали, настояват униформените. Могат да настанят дамата в дом за възрастни, само че първо би трябвало да бъде прeгледана от доктор.

Николина обаче отхвърля изрично, което връзва ръцете на обществените. Кристина е етърва на Николина, само че няма опция да се грижи за нея.

Единственият вид за настойник остава съседката Ралица, само че тя има задоволително свои грижи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР