Доц. Наталия Киселова определи сигнала на зам.-главния прокурор и директор

...
Доц. Наталия Киселова определи сигнала на зам.-главния прокурор и директор
Коментари Харесай

Доц. Киселова за войната в прокуратурата: Възможно е да започнат отвод след отвод

Доц. Наталия Киселова дефинира сигнала на зам.-главния прокурор и шеф на НСС Борислав Сарафов против основния прокурор Иван Гешев като сериозен тест за прокуратурата, написа.

Тя изясни, че Сарафов не може да сезира Висш съдебен съвет, по тази причина се обръща към Инспектората и към СГП. Прокурорът, който да ревизира сигнала, ще бъде избран на инцидентен принцип.

„ Възможно е да стартират отказ след отказ. И това е доста сериозен тест за прокуратурата. Ако никой прокурор не се наеме да образува произвеждане, тогава на дневен ред ще пристигна това предложение да се снеме тежестта от прокурорите, подчинени на основния, а точно предлагането на сега служебния министър - ad hoc прокурор да проверява основния или неговите заместници ”, изясни Киселова в предаването „ Твоят ден ”.

Тя позволи, че е допустимо тази обстановка да форсира приемането на закона „ Зарков ”.

„ Ако всеки прокурор в СГП си прави отказ по разнообразни аргументи, допустимо е да не се откри подобен, който да образува произвеждане. Когато се образува произвеждане, то е против незнаен причинител, едвам на по-късен стадий има привличане към наказателна отговорност. Има специфични правила лице с имунитет да бъде привлечено към наказателна отговорност ”, изясни Киселова.

Тя изясни и предлагането на Крум Зарков.

„ Предложението е прокурорската гилдия пъкъл хок да назначи арбитър и той да стъпи като прокурор. Но това е план. Към момента се планува това да е в СГП-София ”, сподели Киселова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР