Доц. д-р Олга Борисова стана най-младият професор по специалността Право“

...
Доц. д-р Олга Борисова стана най-младият професор по специалността Право“
Коментари Харесай

36-годишна дама от Варна стана най-младият професор по право в България

Доц. доктор Олга Борисова стана най-младият професор по специалността " Право “ в България. Академичната служба бе присъдена на 36-годишната дама от Научния съвет на Варненския свободен университет   " Черноризец Храбър “ след извършен конкурс. 

Проф. Борисова има впечатляваща биография, огромна част от която е обвързвана с нуклеарната енергетика, оповестиха от висшето учебно заведение. Във ВСУ “Черноризец Храбър " тя пази дисертационен труд на тематика " Усъвършенстване на правната уредба при ръководство на радиоактивните боклуци в Република България ". Интересите й в региона са свързани с 10-годишния й опит като юрист в държавно дружество " Радиоактивни боклуци “.

Проф. Борисова е член на Международната асоциация по нуклеарно право " Association internationale du droit nucleaire “ със седалище в Брюксел, член е на Института на вътрешните инспектори в България, както и на Международния институт на вътрешните инспектори в Съединени американски щати. Участва в Сдружение " Жените в нуклеарната промишленост – България " и е член на Управителния съвет на Съюза на учените във Варна.

Владее чудесно френски, британски, испански и съветски език, като чуждоезиковата си подготовка е защитила надлежно пред Парижката търговско-промишлена палата и има диплом за юридически френски език, Министерството на образованието, културата и спорта на Испания, Британския съвет и Университета Кеймбридж.

Проф. Борисова е с дълготраен преподавателски опит във Варненския свободен университет. От 2020 година е началник на катедра " Правни науки “ на Юридическия факултет.

След конкурс академична служба професор бе присъдена и на Антон Грозданов, който осъществя напълно своята просветителна и научна кариера във ВСУ. Проф. Грозданов е юрист във Варненската адвокатска гилдия, съдия в Арбитражния съд към Българската стопанска камара, преподавател в Центъра за образование на магистрати " Кръстю Цончев “. Член е на Съюза на учените в България и на Контролния съвет на Съюза на учените във Варна и е ръководител на Етичната комисия на ВСУ “Черноризец Храбър ". През 2021 година бе почетен с премия " Варна “ в областта на науката и висшето обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР