Доц. д-р Николай Велинов бе единодушно и със ставане на

...
Доц. д-р Николай Велинов бе единодушно и със ставане на
Коментари Харесай

Доц. д-р Николай Велинов е Почетен гражданин на Кюстендил

Доц. доктор Николай Велинов бе единомислещо и със ставане на крайници почетен със званието„ Почетен жител на град Кюстендил ” на сесията на Общински съвет.



Известният неврохирург е съветник в болничното заведение в Кюстендил и преглежда всеки месец пациенти.



„ Аз имам достойнството да съм вносител на тази докладна.Изключителна чест е виждаш такова зарево, което обаче не се отделя от земята.Ти в никакъв случай не се отдели от нас, остана с кюстендилци.Благодарение на този букет от сътрудници, изключителни експерти спасихте стотици животи.Благодаря ти за това, че сърцето ти е постоянно с нас и се гордея, че ще бъдеш в светилата на почетните жители на Кюстендил ”, съобщи кмета Петър Паунов.

„ Мога да кажа, че се просълзих, безропотно благодаря, за мен е изключителна чест да получа тази премия.Благодарение на всички вас, на всички съграждани и другари, на всички сътрудници.Старал съм се постоянно да оказвам помощ, на мен да оказвам помощ на пациентите в Кюстендил и да работя като доктор тук е предопределение.Моят дядо 40 години работи като доктор и се пенсионира като доктор в Спешно помощ Кюстендил ”, съобщи доцент доктор Николай Велинов.

Доц. Николай Велинов приключва медицина към Медицински университет, гр. София през 2000 година През 2009 година придобива компетентност по неврохирургия към МУ, гр. София, а през 2011 година пази магистърска степен по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Доц. Велинов стартира професионалния си път през 1996 година като демонстратор по микро и макроанатомия – дисекционен курс, хистология, цитология към Катедра по анатомия, хистология и ембриология на Медицински университет, гр. София. През лятото на 2001 година постъпва за специализация по неврохирургия в Клиника по неврохирургия на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. През 2017 година придобива научна степен доцент. От 2011 година е шеф на поделение.

Доц. доктор Николай Велинов взима присъединяване в редица интернационалните научни планове и състезания, част от които: теоретичен план „ Циркулиращи ендотелни кафези като маркер за реперфузионна увреда при чернодробни трансплантации “ – Академична болница Groningen, Холандия; стипендиант в Център Макс-Делбрук за Молекулялна медицина „ Arbeitsgruppe Drug Targeting ” и Клиника по неврохирургия Хелиос Клиникум в Бух, Берлин, Германия; Спечелен конкурс към Министерство на образованието и науката (FP6) в България по план за създаване на научна инфраструктура на тематика: „ A two-step anti-tumour therapeutic approach using a sensitizing anti-angiogenic drug in combination with a complementary anti-angiogenic agent or ionizing radiation ”; през 2008 година отбрана на купа „ Доктор по Медицина ”, Университет Берн, Щвейцария и други

Доц. Велинов посещава голям брой курсове в Европа и Съединени американски щати. Член е на Български лекарски съюз, Българска асоциация по неврохирургия, Европейската асоциация по неврохирургия и Световната асоциация по неврохирургия. От 2019 година е член на УС на Софийска лекарска гилдия към Български лекарски съюз. От 2022 година е шеф на на практика / “Hands-on ”/ курсове и член на борда по неврохирургия на Европейската асоциация по неврохирургия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР