Доц. д-р Кирил Терзийски, д.м., е патофизиолог, невролог и специалист

...
Доц. д-р Кирил Терзийски, д.м., е патофизиолог, невролог и специалист
Коментари Харесай

Доц. д-р Терзийски, д.м.: Сънят влияе на всички хормони и на паметта

Доц. доктор Кирил Терзийски, д.м., е патофизиолог, невролог и експерт по медицина на съня в Лабораторията за проучване на съня към Университетска болница “Св. Георги - База 1” в Пловдив. Д-р Терзийски е основен помощник в катедра “Патофизиология” към Медицински университет - Пловдив.

Има Европейски документ като специалист сомнолог от ESRS след сполучливо положен изпит през 2014 година Преминал е голям брой краткосрочни и средносрочни образования в чужбина: Инсбрук, Австрия, Грузия, Падуа, Италия, Център за нарушавания на съня, Университет в Парма, Единбург, Англия, Хановер, Германия.

Преминал е и образование по ESRS по проучвания на съня и медицина на съня (проект Мария Кюри) - Бертиноро, Италия; Цюрих, Швейцария; Kloster-Seeon, Германия, през 2010 година, както и образователен курс по ERS, Гренобъл, Франция.

Участник е в редица европейски и международни конгреси по медицина на съня. Автор на изявления по тематиката на медицината на съня.

Носител на премията на Световната организация по медицина на съня за отличена интензивност за Деня на съня през 2015 година

- Доц. Терзийски, всяка година означаваме Световния ден на съня през месец март. Защо е толкоз значим сънят за индивида? Разкрийте ни някои от тайните на съня.

- Макар сънят да остава значително загадка за актуалната здравна просвета, е несъмнено неговото огромно значение за действието на организма. Здравето е невероятно, без липса на съответен сън, също както е невероятно при липса на здравословно хранене да вземем за пример. Сънят има голям брой потвърдени резултати върху човешкия организъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР