Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница

...
Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница
Коментари Харесай

Изобличиха Мангъров в лъжа: Не бил влизал в отделение за лечение на болни от COVID-19

Доц. Атанас Мангъров, шеф на Детското поделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е взел участие в лекуването на инфектирани пациенти, приети в болница в СБАЛИПБ „ Проф. Иван Киров “. Това се споделя в отговор от Инфекциозна болница на въпроси на Скенер.нюз, заложени на 16 октомври тази година. Според шефа проф. Татяна Червенякова доцент Мангъров не е включен в екипите на първа линия, не е получавал и спомагателното заплащане от 1000 лв..

„ Всеки ден влизам в COVID-зоната без маска, от време на време поставям “, твърдеше доцент Мангъров. „ Всички тези безсмислени ограничения като носене на маски навън демонстрират безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила са безсмислени, по тази причина не ги съблюдавам. За да се съблюдава едно предписание, то би трябвало да има смисъл, само че разпоредбите по принцип би трябвало да се съблюдават и по тази причина нося маска в джоба си и по тази причина мирише на джоб “, оплете се инфекционистът опозиционер, последовател на стадния имунитет. 

По думите му той е преглеждал пациенти (над 50 в частния си кабинет) до момента в който е трябвало да бъде под карантина, след контакта си преди две седмици с журналиста от Българска национална телевизия Георги Любенов. „ Ползвам персонални защитни средства, главното от тях е да си мия ръцете “, добави доцент Мангъров и беше безапелационен, че не е допустимо да е заразил никого, преглеждайки без маска и след това качвайки се в градския превоз, също без маска.

На въпрос дали не се тормози от санкция пък отговори, че неговият хонорар за обзор в кабинета му е 100 лева, а при домашно посещаване – 200 лева, и ще би трябвало да ги усили с още 300 лв. за възможни санкции, тъй като бил един от дребното, които към момента не отказвали да преглеждат пациенти по домовете им. „ 99% от хората в лечебните заведения са там от боязън – тъй като им споделят, че както си стоиш, можеш да тупнеш, а вкъщи няма кой да ги прегледа “, акцентира инфекционистът.

След редица противоречиви медийни изяви, отвод за съблюдаване на правила, в това число и да се тества след непосредствен контакт с потвърдено инфектиран, на доцент Мангъров са му поискани писмени пояснения и е извършен диалог с него, се споделя още в отговора на началничката му проф. Червенякова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР