Достоверността на пийпълметрията не е вътрешна за рекламния пазар тема,

...
Достоверността на пийпълметрията не е вътрешна за рекламния пазар тема,
Коментари Харесай

Бизнес организации с публичен коментар за измерването на ТВ аудиторията

Достоверността на пийпълметрията не е вътрешна за рекламния пазар тематика, а условие за бистрота на средата, съгласно асоциацията на огромните търговски вериги

 Получаването на правилни и безпристрастни данни за зрителските желания е измежду основните условия за действителна конкуренция сред малките екрани, значим поръчител за тяхната самостоятелност и значителен фактор за бистрота на медийната и социална среда. Това се показва в позиция на Сдружението за съвременна търговия във връзка системата за пийпълметрия, чиито данни са ориентир за рекламодателите.

„ След дълъг интервал, в който медии, рекламодатели и организации работиха с два източника на  пийпълметрични данни, от няколко месеца рекламната промишленост разчита на един снабдител. За страдание, това не постави завършек на подозренията в обективността на измерванията, нито на разногласията по тематиката, които през последните месеци се задълбочиха. Като обединяване на огромни рекламодатели, чиито старания са ориентирани към възстановяване на изискванията за бизнес в България, одобряваме достоверността на пийпълметричните данни не като вътрешна за рекламния пазар тематика, а като значимо условие за бистрота на средата “, споделят от организацията, която сплотява някои от водещите рекламодатели на пазара, като Billa, Kaufland, Lidl и други.

Като разумна последваща стъпка те виждат провеждането на огромна полемика с присъединяване на телевизионни оператори, рекламодатели, информационни организации.

По-рано тази година bTV Media Group инициира полемика по тематиката, като през август пусна.

Американската комерсиална камара в България също излезе с коментар по съответните оферти на bTV.

„ Намираме за позитивна и целесъобразна препоръчаната самодейност за основаване на Комитет на промишлеността (JIC), който да създаде механизъм за избор на снабдител на система за премерване на аудиторията с цялостен обсег, както и да се обезпечи меродавност на данните с регулярни инспекции “, се споделя в позицията на камарата.

Сред рекомендациите е при структурирането на нова система за премерване на аудиторията да се употребяват най-хубавите интернационалните практики и да се вземат поради и упованията на ползвателите на данните – рекламодателите.

Цялата позиция.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР