Доставната цена от дистрибутора е 5,50 лева за литър, а

...
Доставната цена от дистрибутора е 5,50 лева за литър, а
Коментари Харесай

Бакалиите в Бургас спряха да продават олио, съсипани са от спекулативния подход на хипермаркетите

Доставната цена от дистрибутора е 5,50 лв. за литър, а в Кауфланд да вземем за пример се популяризират, че бутилката коства 4,39 лв., само че количества от евтиното олио там просто няма

Малките квартални магазини в Бургас всеобщо стопират да зареждат олио поради нереално високите цени на доставчиците, научи Флагман.бг.

Най-евтините бутилки дошли до бакалиите на доставна на 5,50 лв.. В същото време обаче, няколко огромни вериги в своите брошури афишират цена на литър олио към 4,50 лв.. В „ Кауфланд “ тази седмица, да вземем за пример, е 4,39 лв., съгласно рекламната им листовка. Проблемът е, че рекламата е малко подвеждаща, тези количества са лимитирани и от дълго време изчерпани. Има олио, само че от скъпото – по 5,50-6 лв. за бутилка.

„ Поставени сме в извънредно неловка обстановка. Редовните ни клиенти идват при нас, виждат, че продаваме олиото на цени от 5,70-5,80 лв. – с минимална надценка, само че в това време са видели и брошурите на „ Кауфланд “. Смятат, че ние сме скъперници и желаеме да забогатеем на техен тил, а ние просто се молим да спечелим толкоз, че да си покрием разноските в края на месеца. Имах няколко неприятни случки с клиенти и поради това взех решение повече да не зареждам олио “, описа притежател на магазин в ж.к. “Възраждане “.

Същият е метода и на други негови сътрудници, които са в неразбиране за какво се позволява сходна нелоялна комерсиална процедура.

От две седмици Държавната по стокови тържища и борси регистрира скок в цената на олиото. Причината за новия скок, който гони февруарските равнища, не е известна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР