Доставките за Европейския съюз на ваксината срещу COVID-19 на американската

...
Доставките за Европейския съюз на ваксината срещу COVID-19 на американската
Коментари Харесай

От 19 април: Ваксината на „Джонсън и Джонсън” ще започне да се доставя в Европа

Доставките за Европейския съюз на имунизацията против COVID-19 на американската фармацевтична компания “Джонсън и Джонсън” стартират на 19 април, оповестява „ Франс прес”, представена от Българска телеграфна агенция.

В средата на март препаратът за имунизация получи „ зелена светлина” от Европейската организация за медикаментите. Така Европейски Съюз към този момент разполага с четири утвърдени ваксини - на „ Пфайзер”, „ Модерна”, „ АстраЗенека” и в този момент тази на „ Джонсън и Джонсън”.

За да може да усили индустриалния си потенциал и да отговори на търсенето през последните месеци, американската фармацевтична компания подписа няколко съглашения с лаборатории подизпълнители в Европа - във Франция със „ Санофи”, в Италия с „ Каталент”, а в Германия с „ ИДТ Биологика”.

Активната субстанция, която дава резултатност на имунизацията, ще идва от предприятието на „ Джонсън и Джонсън” Нидерландия.

Европейски Съюз поръча 200 милиона дози от американската компания с алтернатива за още 200 милиона спомагателни дози.

" Очаква се през второто тримесечие на актуалната година Съюзът да получи към 55 млн. дози ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР