Доставките по газопровода Северен поток 2 ще започнат в близките

...
Доставките по газопровода Северен поток 2 ще започнат в близките
Коментари Харесай

Доставките по Северен поток 2 може да тръгнат до края на 2019 г.

Доставките по газопровода " Северен поток 2 " ще стартират в околните месеци, допустимо е даже това да стане преди края на 2019 година, съобщи съветският енергиен министър Александър Новак, пред публицисти в сряда, представен от ТАСС.

" Ще се постараем това да стане още в тази година, само че всичко зависи от техническите нюанси ", сподели той.

Германското държавно управление в това време акцентира значимостта на запазването на преноса на съветски газ през Украйна и след стартирането в употреба на газопровода " Северен поток 2 ".

" Правителството на Федерална Република Германия постоянно е било ясно за това, че с стартирането на " Северен поток 2 " Украйна би трябвало да остане страна транзитьор, само че в последна сметка това е решение единствено на Украйна и Русия ", сподели представителят на кабинета в Берлин Щефан Зайберт. От немска стана афишират още, че приветстват тристранните диалози сред Русия, Украйна и Европейския съюз по директния контракт сред " Нафтогаз " и " Газпром ".

Тиражира се информация, че Брюксел упорства двете компании да сключат десетгодишен контракт за пренос до 60 милиарда куб. м газ годишно през територията на Украйна с опция за нарастване с още 30 милиарда куб. м. Твърди се, че Европейска комисия предлага на Украйна да купува непосредствено от Русия 15 милиарда куб. м за личните си потребности, с цел да се икономисат средства от сегашните реверсивни доставки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР