Доставките на танкове Леопард 2 за Украйна ще оставят незаличима

...
Доставките на танкове Леопард 2 за Украйна ще оставят незаличима
Коментари Харесай

Песков: Износът на Леопард 2 за Украйна ще остави незаличима следа в руско-германските отношения

Доставките на танкове " Леопард 2 " за Украйна ще оставят " незаличима диря " в руско-германските връзки, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Запитан по какъв начин ще се трансформират връзките сред Русия и Германия, в случай че Берлин утвърди доставката на танкове " Леопард " за Киев на брифинг в Москва, Песков отговори: " Подобни доставки не вещаят нищо положително за бъдещето на връзките. Те сигурно ще оставят незаличима диря върху бъдещето на тези връзки ".

Той добави, че връзките с Германия към този момент са " в най-ниска точка ", а също по този начин няма " разговор всъщност " с други страни от Европейски Съюз и НАТО.

Берлин е подложен на напън да достави създадените в Германия танкове " Леопард " на Украйна, само че до момента се е въздържаше от вдишване на какъвто и да е ангажимент. Танковете " Леопард 2 " са създадени в Германия, заради което прехвърлянето им на трети страни би трябвало да бъде утвърдено от Берлин.

Запитан дали Москва се причислява към апела на Съединени американски щати към Баку да деблокира пътя за Лачин, Песков съобщи, че Русия продължава " щателната работа " с Азербайджан и Армения.

Коментирайки проектите на Естония да вкара " прилежаща зона " на разстояние повече от 40 км от териториалните си води, което може да докара до усложнения при прекосяването на съветски кораби във Финския залив, Песков сподели " Има интернационално морско право, би трябвало да изхождаме от него. Свободата на корабоплаването е обезпечена от този закон. "

Песков съобщи, че не разполага с информация за хипотетичното предложение на Украйна към Беларус за сключване на " пакт за ненападение " и заради това не може да разяснява въпроса./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР