Доставка на ваксина срещу Covid-19, произведена в Китай, пристигна тази

...
Доставка на ваксина срещу Covid-19, произведена в Китай, пристигна тази
Коментари Харесай

Унгария - първа в ЕС, получи китайска ваксина срещу Covid-19

Доставка на ваксина против Covid-19, създадена в Китай, дойде тази заран в Унгария, с което тя стана първата членка на Европейски Съюз, получила китайска ваксина, съобщи Асошиейтед прес.

Самолет с 550 000 дози от имунизацията, създадена от държавната китайска компания " Синофарм ", се приземи в Будапеща с полет от Пекин. Доставката е задоволителна за имунизиране на 275 000 души с препарата, който се ползва на две дози, разгласи на конференция представител на департамента по епидемиология в националния център по публично опазване на здравето.

През идващите 4 месеца Унгария чака да получи общо 5 милиона дози от имунизацията на " Синофарм ". Будапеща търсеше способи да закупи ваксини от страни отвън програмата на Европейски Съюз за общи поръчки, като акцентира, че забавянето в тези доставки води до загуба на човешки живот.

 Снимка: БТА/AP

Ваксината на " Синофарм ", за която разработчикът й споделя, че има близо 80 на 100 успеваемост, към този момент се употребява в Сърбия, където към половин милион етнически унгарци към този момент са имунизирани.

Унгария контракти също закупуването на 2 милиона дози от съветската ваксина " Спутник V ". Миналата седмица тя стартира да се употребява в Будапеща.

 Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР