Доставчикът на ток в Западна България ЧЕЗ Електро е приключил

...
Доставчикът на ток в Западна България ЧЕЗ Електро е приключил
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро дигитализира обслужването на клиентите си на свободен пазар

Доставчикът на ток в Западна България " ЧЕЗ Електро " е завършил първата фаза от огромния си план за рационализация и цифровизация на процесите по продажби, обслужване и закупуване на сила на клиентите си от свободния пазар, оповестиха от компанията в сряда. Въвеждането на актуалните технологии в продажбата на електрическа енергия и обслужването на клиенти е почнало преди седем месеца, прави се от " Некст Консулт " и се употребява решението за ръководство на взаимоотношенията с клиенти Salesforce.

Решението за дигитализацията е взето поради освобождението на електроенергийния пазар, на който наложително от 1 юли излизат 100 хиляди от общо над 1.7 млн. клиенти на сдружението. Става въпрос за дребните компании, само че в вероятност същото би трябвало да се случи с всички консуматори на електроснабдителните сдружения.

" В една система правиш комерсиалния контракт, в другата вкарваш данни, с цел да може да се фактурира. Вечер търговците регистрират продажби в спомагателна система и по този метод ги следиш. Това беше извънредно неловко и не отговаряше на нашите бъдещи проекти за задържане на клиентите на нашата територия и агресия към другите територии ", изяснява по какъв начин са се случвали нещата в сдружението преди дигитализацията.

Затова е било решено да се търси интегрирано решение, което да обхване целия развой - от генерирането на лийд, прекосяването през оферта и превръщането в евентуален клиент, до подписване на контракт, от правенето на цени, отчети и доклади, през работа в действително време до поддържането на настояща осведомителна база данни. Такова се оказва Salesforce и с взема решение да се даде задачата на бизнес и ИТ консултантската компания " Некст Консулт ", която е внедрител на тази система за българския пазар. Освен това работата на консултанта е позната на ЧЕЗ от използването на системата за търговеца на тока на свободния пазар на чешката компания - " ЧЕЗ Трейд ".

Пъвроначалният стадий на внедряването се концентрира върху продажбения развой, покупката на електрическа сила, връзката сред всички свързани процеси, ръководството на документооборота и извънредно значимия повсеместен взор над продажбените звена по търговци, артикули и за всеки един клиент самостоятелно, изяснява доставчикът на ток.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР