Доставчикът на данни за автомобилния пазар S&P Global Mobility заяви

...
Доставчикът на данни за автомобилния пазар S&P Global Mobility заяви
Коментари Харесай

Световният автомобилен пазар е в затруднение: S&P


Доставчикът на данни за автомобилния пазар S&P Global Mobility съобщи в сряда, че дефицитът, който затруднява международното произвеждане на транспортни средства, се чака да продължи и през 2022 година, преди предлагането да навакса търсенето при започване на 2023 година

 

 

Агенцията намали прогнозата си за международното произвеждане на леки коли с 2,6 млн. единици за двете години - до 81,6 млн. единици за 2022 година и 88,5 млн. единици за 2023 година

 

 

Експертите на S&P показват проблеми, свързани с доставките на украински неон, основен съставен елемент за производството на чипове, както и със загубата на кабелни снопове, създадени в Украйна. " Освен това цялостната загуба на съветски паладий е риск, който може да се трансформира в най-големия ограничител на доставките в промишлеността ", се споделя в отчета.

 

 

" Нашият най-лош сюжет демонстрира вероятни понижения до четири милиона единици за тази и идната година ", сподели изпълнителният шеф на S&P Global Mobility за прогнозиране на световното произвеждане Марк Фулторп.

 

Кризата в Украйна в допълнение утежни ситуацията на производителите на коли, които се бореха с високите цени заради обвързваните с Covid разстройства, в това число дефицит на полупроводници. Тази седмица огромните производители на коли оповестиха, че ще затворят фабрики и ще покачат в допълнение цените, защото проблемите с доставките се усилват.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР