Доставчикът на автокомпоненти Continental обяви партньорство с Google Cloud на

...
Доставчикът на автокомпоненти Continental обяви партньорство с Google Cloud на
Коментари Харесай

IAA Mobility: Continental и Google Cloud въвеждат AI в колата

Доставчикът на автокомпоненти Continental разгласи партньорство с Гугъл Cloud на конференция на IAA Mobility 2023. Заедно двете компании вкарват изкуствен интелект (AI) в колите. Това прави Continental един от първите автомобилни снабдители, които интегрират приложения от Гугъл Cloud непосредствено в компютри на транспортни средства. С това решение Continental уголемява инструментите, развлеченията и функционалностите за подкрепяне на лидера, авансово интегрирани в неговия Smart Cockpit HPC. В резултат на това компанията понижава напъните за разработка, сложността и разноските за производителите на коли.

Благодарение на основаната на AI система на Гугъл Cloud потребителите влизат в разговор с автомобила си. Например, те могат да изискат информация за хотели или забележителности по своя маршрут и доста повече с елементарна гласова команда. Например, когато бъде поискана повече информация за съответна историческа постройка наоколо, AI на Гугъл Cloud компилира подробна информация в действително време и може да я възпроизведе като аудиогид в музей.

Шофьорите могат също по този начин да задават спомагателни въпроси, без да повтарят подтекста. Диалоговата система схваща и интерпретира вярно подтекста. Генеративният изкуствен интелект на Гугъл Cloud също разрешава на системата непрекъснато да се учи. Може да основава ново наличие и да се приспособява към потребителските желания.

Continental подсигурява, че информацията тече непосредствено от автомобила в разговора. Например, в случай че лидерът желае да знае къде се намира USB щекерът за зареждане на мобилния телефон в автомобила или какъв брой високо би трябвало да бъде налягането в гумите, когато автомобилът е изцяло претрупан, системата за разговор дава помощ от управлението за употреба на автомобила.

„ Заедно с Гугъл, изкуственият разсъдък се вкарва в кабината на автомобила и основава интуитивно потребителско преживяване за лидера “ - сподели Филип декор Хиршхайд, член на борда на шефовете на Continental и началник на подразделението Automotive, на конференцията - „ Въз основа на нашия високопроизводителен компютър Smart Cockpit, серийното произвеждане е допустимо за време за разработка от единствено 18 месеца. Ето по какъв начин нашата визия за софтуерно дефинирано транспортно средство стартира да се трансформира в действителност. “

На IAA Mobility Continental демонстрира консолидираното на системата за разговор в своя високопроизводителен компютър (HPC) Smart Cockpit с демонстрационно транспортно средство (зала B2 / щанд A12). Само за високопроизводителни компютри за транспортни средства пазарните наблюдаващи виждат размер на продажбите в междинен двуцифрен диапазон на милиарди евро през идващите 10 години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР