Достъпността на 5G смартфоните обещава до края на годината по

...
Коментари Харесай

5G връзките по света ще се удвоят тази година


Достъпността на 5G смарт телефоните дава обещание до края на годината по света да има 1,2 милиарда дейни 5G връзки (снимка: CC0 Public Domain)

Броят на 5G връзките в световен мащаб ще доближи 1,2 милиарда през 2022 година, макар, че последните няколко години бяха много „ турбулентни “. Анализаторите от CCS Insight показват необятната досегаемост на смарт телефоните с 5G функционалност като един от факторите за растежа, паралелно с усъвършенстваните тактики на операторите и ускореното построяването на мрежите, чиито старт е бил занимателен по една или друга причина.

„ Въпреки че основополагащите години на 5G попаднаха в сянката на пандемията Covid-19 и проблемите, които тя сътвори, пазарът е в по-силна позиция в този момент, когато навлизаме във втората половина на 2022 година “, разяснява Джеймс Манинг Смит, старши анализатор в CCS Insight.
още по темата
„ Светът към момента е изправен пред мрачни макроикономически и геополитически вероятности през 2022 година, съчетани с компликации във веригата за доставки. Но преходът на мобилните клиенти към 5G мрежи ще реализира добър прогрес. Прогнозата ни е, че 5G връзките ще се удвоят тази година до 1,2 милиарда “, добави Смит.

Докладът също по този начин предвижда, че през 2022 година потреблението на мобилен широколентов достъп на смарт телефони, таблети, преносими компютри и други сходни устройства ще съставлява 99% от 5G връзките. По думите на Смит, 5G в този момент се смята за „ общоприета функционалност “ на първокласните смарт телефони и че телефоните от приблизително равнище изпитват „ мощен подтик “ в същата посока. Той добави, че 681 милиона нови телефона – или 44% от всички продажби на мобилни телефони през 2022 година – се чака да имат 5G съгласуваност.

„ Това е реалност макар упованията за слаба година за пазара на мобилни телефони, обиден от рестриктивните мерки на предлагането и спадащото търсене. Негативната наклонност обаче е по-слабо изразена при 5G сегмента. Последният е трансфорат в приоритет за производителите на чипсети и телефони и се намира в по-скъпата част от пазара, с по-висок марж, където търсенето остава мощно “, обявиха от компанията.

Освен това CCS Insight чака, че закрепените 5G безжични връзки ще набъбнат със 160% до 7 милиона по целия свят през 2022 година Фактор за това ще е конкуренцията на този пазар, която продължава да се „ нагрява “, изключително в Северна Америка.

Фирмата предвижда още, че до 2026 година 5G приложенията вид „ машина към машина “ (M2M) и клетъчният Интернет на нещата (IoT) ще доближат 455 милиона връзки, взети дружно. По това време към този момент има 4 милиарда 5G мобилни широколентови връзки по целия свят. Северна Америка и Западна Европа ще се окажат като водачи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР