Достъпът до уебсайтовете на Федералното бюро за разследване на САЩ

...
Достъпът до уебсайтовете на Федералното бюро за разследване на САЩ
Коментари Харесай

Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР

Достъпът до уебсайтовете на Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) и Централното разследващо ръководство (ЦРУ), както и до програмата за битка с тероризма Rewards for Justice е стеснен в Русия. Блокирането е осъществено от Роскомнадзор, адресите на уеб страниците се съдържат в електронната база данни на ведомството за инспекция на рестриктивните мерки за достъп.

При питане към базата данни на домейни fbi.gov, cia.gov и rewardsforjustice.net услугата оповестява, че те са блокирани, аргументите не се прецизират. Пресслужбата на Роскомнадзор изясни, че на тези уеб сайтове са открити „ материали, съдържащи недостоверна публично значима информация “, както и дискредитиращи съветските военни.

През ноември Централно разузнавателно управление на САЩ заяви за проекти за рекрутиране на руснаци по целия свят, които са недоволни от разполагането на войски в Украйна. Според заместник-директора на организацията Дейвид Марлоу американското разузнаване търси съветски жители " по целия свят " за съдействие. Тогава съветското посолство в Съединени американски щати съобщи, че съветската страна не си прави илюзии по отношение на антируската активност на Централно разузнавателно управление на САЩ. Думите на Марлоу „ единствено удостоверяват враждебния курс на Вашингтон, ориентиран към намаляване на Русия от вътрешната страна посредством комплицирани подривни способи “ и убеждават, че украинската рецесия е „ въодушевена от локалните ръководещи кръгове за, както е записано в новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати, за нанасяне на стратегическо проваляне на страната ни “, показват от дипломатическата задача.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР